Inst. for Veterinær Patobiologi | |||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 3. år | ||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Skriftlig auditorieeksamen uden hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 2 timers skriftlig eksamen, med fokus på væsentlig paratviden. 13-skala, ekstern censur Eksamensdatoer: 26 January 2006 | ||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Beståelse af øvelsesrapporter | ||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger og øvelser se særlig plan. i 2005: Bachelor 3. år blok 2 i 2006: Bachelor 3. år blok 1 | ||||||||||||
Blokplacering | Blok 2 Ugestruktur: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||
Grundvidenskab: Kendskab til kvalitetsstyring, risikovurdering, kontrolsystemets organisation samt de principper der ligger til grund for kødkontrollen. Forståelse for forekomst, transmission og overlevelse af de vigtigste smitstoffer i produktionsmiljøer og fødevarer. Teknologi og produktion: Anvendelse af mikrobiologiske analyser af fødevarer, herunder vurdere den kvalitets- og sundhedsmæssige betydning af forekomst af mikroorganismer i fødevarer. Anvede bakteriologisk kødkontrol og vurdere resultater. Etik og værdier Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om mikrobiel fødevaresikkerhed. | |||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||
Kurset skal på basis af kædebetragtninger fra jord til bord give de studerende en forståelse for veterinærens betydning for mikrobiel fødevaresikkerhed. | |||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
De studerende får kendskab til forekomst, transmission og overlevelse af de vigtigste smitstoffer i produktionsmiljøer og fødevarer samt for mikroorganismer, der påvirker kvaliteten af fødevarer. Endvidere får de studerende kendskab til egenkontrol og kvalitetsstyring og betydningen af risikovurdering samt organiseringen af kontrolsystemet samt principper, der ligger til grund for kødkontrollen. De studerende skal kunne foretage mikrobiologiske undersøgelser af fødevarer, herunder vurdering af kvalitet og den sundhedsmæssige betydning af forekomsten af patogene mikroorganismer. De studerende skal kunne foretager bakteriologisk kødkontrol. | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Forelæsninger, cases, øvelser og ekskursion. | |||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
Food Microbiology: Adams, M.R. & Moss, M.O. The Royal Society of Chemestry, 2000. Øvelsesvejledning | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Hanne Ingmer, hi@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332773 Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332770 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn V | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||