230003 Biochemistry 2

Details
Department of Plant Biology   50 %
Department of Natural Sciences   30 %
Department of Basic Animal and Veterinary Sciences   20 %
Earliest Possible YearBSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 4 timer skriftlig eksamen. Øvelseskurset indgår i eksamenspensum.

Weight: 100 %



13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
12 April 2007
 
Requirement For Attending ExamMin. 4 af 6 laboratorierapporter skal være godkendt
 
Organisation of TeachingPer uge vil der i gennemsnit være 2 forlæsninger, selvstændigt arbejde med 1 case, teoretiske øvelser, gruppediskussioner og 1 laboratorieøvelse øvelse. Kurset indeholder 1 til 2 ekskursioner.
 
Block PlacementBlok 3
Week Structure: B
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab: Forståelse af udvalgte dele af den integrerede metabolisme i planter og dyr. Teknologi og produktion: Forståelse af biokemiske analysemetoder og deres anvendelses områder. Kendskab til udvalge biokemiske analysemetoder opnås ved hjælp af laboratorieøvelser. Etik og værdier: Reflektere over relevante problemstillinger, som perspektiverer den multicellulære organismes biokemi i den bioteknologiske industri såvel som i andre forsknings- og udviklingsmæssige sammenhænge.
 
Course Objectives
Kursets målsætning er at give en udbygget teoretisk indføring i organismers biokemi med hovedvægt på den integrerede metabolisme i dyr og planter, samt at sikre en udbygning af kendskab til biokemiske analyse metoder ved hjælp af laboratorieøvelser. Der stiles mod en perspektivere af relevante problemstillinger af biokemi i den bioteknologiske industri.
 
Course Contents
Kurset vil omhandle følgende teoretiske emner: Lipider, steroler og membraner / Enzym kinetik og virkning af enzymer / Nitrogen metabolisme, aminosyre metabolisme og naturstoffer / Stivelse og glykogen Pigment biosyntese og funktion/ fotosyntese / Ion kanaler og ion pumper / Regulering og Signal transduktion. Cases vil blive inddraget for at støtte op om det forlæste stof. Cases vil kunne omfatte følgende emner: Stivelse i bioteknologien / Pigmenter / Forskelle og ligheder i lysin metabolismen i bakterier, planter, svampe og dyr / Planter som grønne fabrikker / Diagnostiske hurtig metoder: Blod-urinstof-kvælstof (BUN) målinger i klinisk diagnostik / Xylanaseinhibitorer og deres betydning i bl.a. brødbagning / Enzymer på arbejde i planteolieindustrien - "grøn kemi" / Lipiders (og sterolers) betydning i biokemien / Biokemiske analysemetoder i klinisk praksis.. Følgende laboratorieøvelser indgår i kurset: Isolering og analyse af membran- og lagerlipider / Enzymkinetik og virkning af enzymer / Identifikation pigmenter og biosyntese af klorofyl / Struktur, biosyntese og nedbrydning af stivelse og glykogen / Biosyntese, nedbrydning og funktion af cyanogene glukosider i planter / Glukose- og keton stofomsætning i pattedyr/Adrenalins lipolytiske effekt i fedtceller. Følgende analyse metoder omhandles i de planlagte laboratorieøvelser: TLC, HPLC, GC, UV-spectrofotometri, opsætning af enzym assays, brug af mutanter og transgene planter til analyse af biosynteseveje, native PAGE. Desuden cases hvor brug af diagnostiske hurtig metoder, instrumenter som Dionex kromatografi demonstreres.
 
Teaching And Learning Methods
Den teoretiske undervisning herunder cases udgør ca. 60% og laboratorieøvelser ca. 40%. Cases vil blive benyttet til at uddybe udvalgte emner med relevante biokemiske problemstillinger i den integrerede metabolisme. I cases arbejdes der primært gruppevist med forskellige emner, som fremlægges, så alle får et vist overblik, udover den specifikke viden fra den case man selv har været involveret. Cases giver således mulighed for at arbejde selvstændigt i dybden med et emne. Laboratorieøvelser indgår som en væsentlig del af undervisningen og tager udgangspunkt i og støtter op om det forlæste stof samt sikrer en udbygning af kendskab til biokemiske analyse metoder.
 
Course Litterature
Stryer, L. et al. Biochemistry + udvalgte tidsskriftsartikler
 
Course Coordinator
Søren Bak, bak@life.ku.dk, Department of Plant Biology and Biotechnology/Plant Biochemistry Laboratory, Phone: 35333346
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures24
practicals40
project work24
Excursions4
examination4
preparation106
supervision4

206