240042 Thematic Course: Experimental Molecular Biology

Details
Department of Plant Biology   70 %
Department of Basic Animal and Veterinary Sciences   10 %
Department of Veterinary Pathobiology   10 %
Department of Ecology   5 %
Department of Natural Sciences   5 %
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationTwo blocks
 
Credits30 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
Bachelorkursus for Biologi - Bioteknologi. Fælleskursus for øvrige studieretninger.
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Teoretiske opgaver løses til hver øvelse, skal afleveres og godkendes. Til mundtlig eksamen fremlægges en poster, samt projektrapport. Der udspørges til projektrapporten, artikler fra Journal Club samt metoder anvendt til de praktiske øvelser de første 9 uger af kurset.

Weight: Projektrapport: 50%. Mundtlige svar på projektrapport: 25% Metoder anvendt i den praktiske del samt journal club artikler: 25% Laboratorierapporter indgår ikke i eksamensvægtning.



13-point scale, external examiner
 
Requirement For Attending Exam5 ud af 7 laboratorierapporter skal være godkendt
 
Organisation of TeachingPraktisk laboratoriearbejde, forelæsninger, journalclub og projektarbejde. I temadelen deltager flere institutter med projekter.
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur

Blok 3
Week Structure: Udenfor ugestruktur
Øvelser eftermiddage 12.30-16.30

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites057611 
035218 
 
Restrictions40
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
Forståelse af grundlæggende love og principper indenfor molekylærbiologiske metoder.
Teknologi og produktion:
Anvende principper i praktisk laboratoriearbejde.
Etik og Værdier:
Reflektere over egen forskning ud fra bioetiske principper.
 
Course Objectives
At opnå laboratorieerfaring indenfor de mest anvendte molekylærbiologiske metoder. At udanne den studerende i at planlægge, udføre og analysere forskning indenfor bioteknologi. Desuden er det kursets mål gennem eksperimentelt arbejde at belyse mikroorganismers, planters og dyrs funktion ud fra en molekylær, biokemisk og fysiologisk synsvinkel. Det er endvidere kursets formål at give indsigt i en række vigtige metoder i moderne bioteknologisk forskning.
 
Course Contents
Kurset henvender sig til studerende, som ønsker beskæftigelse indenfor bioteknologi. De udvalgte emner er valgt således, at de studerende stifter bekendtskab med almindeligt anvendte metoder inden for specielt molekylærbiologi men også bioinformatik, biokemi og fysiologi.

Kurset vil give erfaring i eksperimentelt molekylærbiologisk arbejde med helt generelle metoder som fx. oprensning af DNA, RNA, PCR, RT-PCR, Real-Time PCR, in situ hybridisering, kloning, vektorkonstruktioner, transformation af prokaryote og eukaryote organsimer, dyrkning af cellekulturer, heterolog genekspression, proteinoprensning, karakterisereing af proteiner ved western blot, histokemi, enzymanalyser, bioimaging og bioinformatik. De fleste metoder vil være generelle for både bakterier, gær, svampe, planter og mammale celler.
 
Teaching And Learning Methods
Der udføres en række forsøg efter en fast plan, hvilket foregår hver eftermiddag fra 12.30 - ca. 16.30. Ugen vil bestå af en blanding af korte og lange dage. Forsøgene suppleres med forelæsninger og journal clubs to formiddage hver uge, hvor emnerne i forsøgne behandles teoretisk. De studerende fremlægger udvalgte artikler for hinanden og udvalgte opponentgrupper stille spørsmål til artiklerne. Desuden besvares gruppevis teoretiske journalark med resultater af forsøgene samt supplerede spørgsmål. Disse besvarelser gennemgås en formiddag om ugen. De sidste 9 uger af kurset udføres TEMA projekter, som er små forskningsprojekter udført på forskellige institutter. Der er 3-5 studerende på hvert TEMA hold, som udarbejder en fælles rapport. Der må påregnes en formiddag om ugen til gennemgang af afleverede laboratorierapporter.
 
Course Litterature
Der udleveres en manual med teoretisk baggrundsinformation til hver øvelse. Desuden udleveres videnskabelige artikler.
 
Course Coordinator
Tom Hamborg Nielsen, thni@life.ku.dk, Department of Plant Biology and Biotechnology/Laboratory for Molecular Plant Biology, Phone: 35333338
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
practicals180
theoretical exercises72
lectures14
Colloquia14
preparation274
project work270

824