Inst. for Produktionsdyr og Heste | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 2. år | ||||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||||
Eksamen | Løbende eksamen skriftlig prøve Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: I løbet af kurset stilles 5 mindre projektopgaver, hvoraf mindst 4 skal afleveres til bedømmelse. Vægtning: 100% bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. | ||||||||||||||
Blokplacering | Blok 2 Ugestruktur: C | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||||
Kompetencer indenfor grundvidenskab Viden om de almindeligste husdyrproduktionssystemer. Viden om de vigtigste metoder til planlægning af husdyrproduktion. Kompetencer indenfor teknologi og produktion Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed. Kompetencer indenfor etik og værdier Er opmærksom på forholdene for husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger, herunder de komplekse samspil mellem produktion, sundhed, rammerne for produktion, driftsledelse, rådgivning, lovgivning og etik | |||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt udmøntning af de afledte resultater i helhedsorienterede anbefalinger til beslutningstagere i husdyrproduktionen. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med: - Planlægning af produktionssystemer - Planlægning og budgettering af foderforsyning - Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter - Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter - Fortolkning af målte produktionsresultater - Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes fotrinsvis i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Svinehold - en grundbog. udgave 2004 Landbrugsforlaget. Malkekvæghold - en grundbog. udgave 2002. Landbrugsforlaget. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333091 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||