Department of Human Nutrition | |||||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year to MSc. 2 year | ||||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||||
Credits | 15 (ECTS) | ||||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination and oral examination All aids allowed Description of Examination: Løbende aflevering af gruppeopgaver (en poster, en synopsis). Der afsluttes med en mundtlig individuel eksamen i en af opgaverne og pensum. Det vil være tilfældigt hvilken opgave de studerende eksamineres i. Weight: Hver opgave tæller 20 % - i alt 40 % og den mundtlige eksamen tæller 60% 13-point scale, internal examiner | ||||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | De løbende opgaver skal være afleveret rettidigt og godkendt. | ||||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser, gruppebaserede, skriftlige rapporter | ||||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: A Blok 2 Week Structure: B | ||||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||||
Optional Prerequisites | Kostindtag og ernæringsfysiologi | ||||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||||
Kurset er det første, som inddrager sygdomme og kliniske konsekvenser af fejlernæring. Forudsætter omfattende ernæringsmæssig grundviden. Efter kurset vil den studerende være i stand til: Grundvidenskab: - at dokumentere kendskab til de væsentligste metoder til måling af sygdomsrisiko. - at redegøre for de væsentligste ernæringsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan. Teknologi: - at dokumentere overblik over sundhedsmæssige risici ved forskellige kosttyper. - at redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese. - at diskutere kostens/kostfaktorers indflydelse på patofysiologiske mekanismer for de væsentligste kostrelaterede sygdomme (ned til cellulært niveau). | |||||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||||
At gøre de studerende bekendt med kostrelaterede årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet. | |||||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||||
Kostens betydning i forhold til sundhed og sygdomsforebyggelse, evidenser fra epidemiologiske undersøgelser til cellulært niveau med fokus på den voksne del af befolkningen, velfærdssygdomme og mangelsygdomme. Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: fejlernæring (fedme og mangelsygdomme), diabetes, hjertekarsygdomme, immunologisk-betingede sygdomme, cancer. Hovedemnerne slås sammen i klinisk relevante blokke, f.eks. det metaboliske syndrom, fejlernæring, sygdomme med aktiveret immunsystem. | |||||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||||
Hvert modul af varierende varighed indeholder forelæsninger, teoretiske og praktiske øvelser, således at hvert modul afvikles som et samlet hele og afsluttes med en rapport. | |||||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||||
Kompendium. | |||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||
Klaus Bukhave, klb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Paediatric Nutrition and International Nutrition, Phone: 3528 Lotte Lauritzen, ll@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35332508 Camilla Trab Damsgaard, ctd@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35333282 Mette Kristensen, mekr@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Prevention and Treatment of Obesity and Appetite a, Phone: 35333536 | |||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||