300008 Environmental Hygiene

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits2 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 2 timers skr. eksamen. Der udfærdiges korte skriftelige besvarelser på eksamenopgaver

pass/fail, internal examiner

Dates of Exam:
02 November 2006
 
Organisation of TeachingForelæsninger, øvelser og cases. Kurset er primært teoretisk. i 2006: Bachelor 3. år blok 1
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesVeterinært basiskursus Patologisk grundkursus
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab.
Kendskab til miljømikrobiologi, brug af risikoanalyse, miljølovgivning og -administrations opbygning.
Kendskab til de vigtigste miljøforhold af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf.
Kendskab til de vigtigste love og bekendtgørelser.
Teknologi og produktion.
Viden om fagets specifikke metoder og principper til vurdering af hvordan forskellige miljøhabitaters fysisk-kemiske og biologiske sammensætning samt struktur påvirker smitstoffers spredning og skæbne i miljøerne, herunder påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed.
Etik og værdier
Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om miljøhygiejne.
 
Course Objectives
Kurset skal give de studerende forståelse for de vigtigste forhold i miljøet af betydning for udøvelse af dyrlægeerhverv med sigte på fødevaresikkerhed og dyrs og menneskers sundhed. Kurset sætter de studerende i stand til at bestride grundlæggende funktioner i forbindelse hermed. Vigtige elementer er miljømikrobiologi, eksempler på anvendt risikoanalyse, samt miljølovgivning og administrations opbygning
 
Course Contents
I kurset gennemgåes basale forhold i miljøet (jord, vand, luft, affald, foder m.m.) af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Der vil blive præsenteret vigtige forhold i miljøet som påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Der vil blive givet eksempler på anvendelse af risikoanalyse og de vigtigste love og bekendtgørelser vil blive præsenteret.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger og case studier. Kurset undervises integreret med kurserne "Fødevaresikkerhed" og "Toksikologi".
 
Course Litterature
Noter, artikler og bekendtgørelser
 
Course Coordinator
John Elmerdahl Olsen, jeo@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332784
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures13
theoretical exercises6
examination2
preparation34

55