Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||
Credits | 2 (ECTS) | ||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Written Exam in Lecturehall All aids allowed Description of Examination: 2 timers skr. eksamen. Der udfærdiges korte skriftelige besvarelser på eksamenopgaver pass/fail, internal examiner Dates of Exam: 02 November 2006 | ||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger, øvelser og cases. Kurset er primært teoretisk. i 2006: Bachelor 3. år blok 1 | ||||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||
Optional Prerequisites | Veterinært basiskursus Patologisk grundkursus | ||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||
Grundvidenskab. Kendskab til miljømikrobiologi, brug af risikoanalyse, miljølovgivning og -administrations opbygning. Kendskab til de vigtigste miljøforhold af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Kendskab til de vigtigste love og bekendtgørelser. Teknologi og produktion. Viden om fagets specifikke metoder og principper til vurdering af hvordan forskellige miljøhabitaters fysisk-kemiske og biologiske sammensætning samt struktur påvirker smitstoffers spredning og skæbne i miljøerne, herunder påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Etik og værdier Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om miljøhygiejne. | |||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||
Kurset skal give de studerende forståelse for de vigtigste forhold i miljøet af betydning for udøvelse af dyrlægeerhverv med sigte på fødevaresikkerhed og dyrs og menneskers sundhed. Kurset sætter de studerende i stand til at bestride grundlæggende funktioner i forbindelse hermed. Vigtige elementer er miljømikrobiologi, eksempler på anvendt risikoanalyse, samt miljølovgivning og administrations opbygning | |||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||
I kurset gennemgåes basale forhold i miljøet (jord, vand, luft, affald, foder m.m.) af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Der vil blive præsenteret vigtige forhold i miljøet som påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Der vil blive givet eksempler på anvendelse af risikoanalyse og de vigtigste love og bekendtgørelser vil blive præsenteret. | |||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||
Forelæsninger og case studier. Kurset undervises integreret med kurserne "Fødevaresikkerhed" og "Toksikologi". | |||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||
Noter, artikler og bekendtgørelser | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
John Elmerdahl Olsen, jeo@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332784 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||
| |||||||||||||