300009 Toxicology

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits4 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 4 timer skriftlig eksamen

pass/fail, internal examiner

Dates of Exam:
04 November 2006
 
Organisation of TeachingTeoretisk kursus baseret på forelæsninger og casestudier, hvor væsentlige problemstillinger og metoder eksemplificeres ved nogle få praktiske laboratorieøvelser. i 2006: Bachelor 3. år blok 1
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisiteskem, cellebiologi og vet. fysiologi
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
Viden om de hyppigste årsager til forgiftninger hos dyr og mennesker, disses diagnostik og behandling.
Teknologi og produktion:
Forståelse af toksikologiske metoder
Etik og værdier:
Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne læse faglitteratur og diskutere om toksikologi og toksikologisk afprøvning under anvendelse af forsøgsdyr i et etisk perspektiv.
 
Course Objectives
Kurset har som mål at give de studerende det nødvendige, basale grundlag for at forstå toksikologiske metoder og mekanismer bag toksiske virkninger samt viden om de hyppigste årsager til forgiftninger, disses diagnostik og behandling.
 
Course Contents
Kurset beskriver de vigtigste grupper af toksiske forbindelser af relevans for fødevarer, foderstoffer og veterinære forgiftninger, disses oprindelse og forekomst samt deres toksiske effekter og mekanismerne bag. Der gives en introduktion til toksikologiske testmetoder og til baggrunden for beregning af acceptabel daglig indtagelse (ADI), og maksimale grænseværdier (MRL) for kemiske forbindelser i levnedsmidler. De hyppigste årsager til forgiftning af husdyr og familiedyr, herunder diagnostik og behandling omtales. Endvidere erhverves kendskab til anvendelsen af jordbrugskemikalier, herunder pesticider, samt til mulige kliniske, levnedsmiddelhygiejniske og øko-toksikologiske konsekvenser af denne anvendelse. De studerende stifter bekendskab med principperne for opstilling af relevante risikoanalyser, samt de vigtigste love og bekendtgørelser.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, casestudier og øvelser. Kurset undervises integreret med kurserne "Mikrobiel fødevaresikkerhed" og "Miljøhygiejne".
 
Course Litterature
Skal foreligge fra instituttet senest 1 måned før kurset starter
 
Course Coordinator
Christian Friis, cfr@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Biomedicine, Phone: 35333161
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures32
practicals14
examination4
preparation60

110