300026 Poultry diseases

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits3 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination

Practical Examination


No aid allowed

Description of Examination: På baggrund af en udleveret amamnese gennemføres en obduktion, hvis resultater sammenholdes med anamnesen. Mulig ætiologi og patogenese diskuteres ligesom differential diagnose, prognose, behandling og profylakse gennemgås

pass/fail, external examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger og øvelser
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Placering i blokken efter særlig plan

Blok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Placering i blokken efter særlig plan

Blok 3
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Placering i blokken efter særlig plan

Blok 4
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Placering i blokken efter særlig plan
Øvelser sker efter særlig plan

 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab:
Viden om produktionsformers betydning i forhold til velfærd, sygdom, opdræt, sygdomsforebyggelse, sygdomsbekæmpelse, kvalitetssikringsprogrammer og zoonoseforebyggelse.
Teknologi og produktion:
Anvende metoder, principper og begreber inden for fjerkræsygdomme til at evaluere de samlede sektionsfund og ud fra disse og tilhørende kliniske observationer, laboratoriefund og epidemiologiske data, foretage diagnostisering af sygdomme og udføre rådgivning, herunder opstille forslag til problemløsninger.
Etik og værdier:
Erhverver sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om fjerkræsygdomme.
 
Course Objectives
Det er undervisningens mål at bibringe aktuel viden og forståelse inden for fagets delområder med henblik på problemidentifikation, diagnostik, analyse, syntese og efterfølgende opstilling, vurdering og implementering af optimerede løsningsmodeller i forbindelse med sygdomsbekæmpelse og forebyggelse
 
Course Contents
Undervisningen omfatter produktionens infrastruktur, velfærd, relevant lovgivning, miljø- og ernæringsbetingede sygdomme, infektionssygdomme og organlidelser hos erhvervsfjerkræ, herunder specielt høns, kalkuner, ænder og gæs. Undervisningen omfatter endvidere bekæmpelses- og forebyggelsesstrategier, implementering og kontrol af biosecurity og kvalitetsstyring. Der tages udgangspunkt i forhold, der afspejler væsentlige arbejdsopgaver for dyrlæger.
Undervisningen omfatter såvel forelæsninger som et praktisk, case-orienteret øvelseskursus.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger samt et praktisk øvelseskursus,hvor sektionsteknik samt tolkning af sektionsfund er de centrale elementer.
 
Course Litterature
F.Jordan, M.Pattison, D.Alexandra, T.Faragher: Poultry Diseases, 5th edition, 2001
B.W.Calnek et al.: Diseases of Poultry, 10th edition, 1997
C.J.Randall: A Colour Atlas of Diseases and Disorders of the Domestic Fowl and Turkey, 2nd edition, Wolfe Publishing Ltd, London, 1991
C.J.Randall and R.L.Reece: Colour Atlas of Avian Histopathology, 1996
D.E.Swayne et al.: A Laboratory Manual for the Isolation and Identification
of Avian Pathogens, 4th Ed., 1998.
A.A.A.P., Univ. Pennsylvania
 
Course Coordinator
Jens Peter Christensen, jpc@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332748
Anders Miki Bojesen, miki@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332671
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures18
practicals32
preparation30
examination2

82