130302 Engineer Trainee Service

Details
Forest & Landscape
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOutside schedule
 
Credits40 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationContinuous Assessment

written examination

Portfolio Examination


All aids allowed

Description of Examination: pass/fail, no second examiner
 
Requirement For Attending ExamGennemført praktik - udfyldt studiejournal
 
Organisation of TeachingPraktikophold
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
Undervisningen i dette fag tilrettelægges, så den navnlig giver mulighed for at styrke følgende generelle og personlige kompetencer:
· Problemløsning
· Samarbejdsevne
· Handlingskompetence
· Kreativitet
 
Course Objectives
· erhverve viden om de faglige problemstillinger, der er relevante for praktikstedet, dets samarbejdspartnere og interessenter
· have indblik i praktikstedets ledelse og organisation set i sammenhæng med virksomhedens opgavevaretagelse
· opnå færdigheder i at planlægge og gennemføre arbejdsopgaver, som skov- og landskabsingeniører typisk udfører
· udvikle forståelse for virksomhedens grundlag og opgaver, dens samspil med kunder, leverandører, samarbejdspartnere og andre interessenter
 
Course Contents
I løbet af 3. og 4. semester fastlægges, i hvilken virksomhed, praktikken skal gennemføres. Den studerende er ansvarlig for at søge og vælge en praktikplads på baggrund af vejledning fra praktikkoordinatoren, ældre studerende, oplysninger fra virksomheder mm. Den studerende søger selv sin praktikplads. Praktikken kan vælges bredt inden for virksomheder og institutioner med relevans for skov- og landskabssektoren - i offentlig og privat regi, i ind- og udland. Hvis der er flere ansøgere til samme praktik, afgør praktikværten, hvem der skal have pladsen - evt. på baggrund af en "ansættelsessamtale". Under virksomhedspraktikken tilstræbes en progressiv læring gennem dialog og udvikling i den studerendes opgavevaretagelse. Følgende emner berøres:Introduktion til virksomhedens fysiske rammer, arbejdsopgaver og organisation. Udarbejdelse af studieplan. Introduktion til virksomhedens ledelsesstruktur og -principper. Præsentation af virksomhedens overordnede administration og ledelse (hvis relevant). Præsentation af virksomhedens sidestillede funktions- eller serviceafdelinger (hvis relevant). Deltagelse i det daglige arbejde på administrativt eller ledelsesniveau i virksomheden. Udvalgte emner, der har sit udgangspunkt i den konkrete virksomheds situation, herunder virksomhedens relationer til omverdenen. Efter praktikværtens og skolens godkendelse kan den studerende vælge at have et kortere studiebesøg (op til 4 uger ialt) på andre relevante virksomheder i ind-og udland i løbet af 5. og/eller 6. semester. Der udarbejdes en særskilt rapport efter aftale med praktikkoordinatoren.
 
Teaching And Learning Methods
Den studerende udfører eller assisterer med fagligt relevante opgaver på ingeniørniveau indenfor virksomhedens område. Der gennemføres 2 ugentlige konferencetimer, hvor studieplan, projektopgave og udvalgte temaer drøftes mellem vært og studerende. Såvel faglige som organisatoriske, ledelsesmæssige og formidlingsmæssige aspekter kan tages op. Hvor og når, det er hensigtsmæssigt, kan der afholdes fælles konferencetimer for studerende og værter fra flere virksomheder eller med studerende fra andre studier på virksomheden. Under virksomhedspraktikken fører den studerende studiejournal over aktiviteter fordelt til hovedområder og fravær registreres.
 
Learning Outcome
Fremgår af kursets kompetenceområder
 
Course Coordinator
Per Claudi Jensen, pcj@life.ku.dk, Forest & Landscape Denmark/Skovskolen, Phone: 35331607
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope