130605 Hunting and Wildlife Management (3 weeks' course)

Details
Forest & Landscape
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOutside schedule
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationContinuous Assessment

written examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: approved/not approved, no second examiner
 
Requirement For Attending ExamI stedet for eksamen stilles krav om godkendelse af en gruppebaseret afsluttende opgave, som forudsætning for en efterfølgende udstedelse af et eksamensbevis.
 
Organisation of Teaching
 
Teaching LanguageDanish
 
Areas of Competence the Course Will Address
For skov- og landskabsingeniøren er det af stor betydning at have kompetencer inden for naturens udnyttelse til jagt og ferskvandsfiskeri, herunder kendskab til dansk vildtforvaltning, lovgivning, administration og konsulentvirksomhed. De tilstræbte kompetencer retter sig specielt mod varetagelse af jagt- og fiskeriinteresser i private og offentlige virksomheder samt forudsætninger for at skabe dialog vedr. naturens benyttelse hertil i forhold til forskellige borgerinteresser. Kompetencerne omfatter i mindre grad personlig udøvelse af jagt og fiskeri i praksis.
 
Course Objectives
Kurset skal sætte den færdiguddannede i stand til at varetage drifts- og konsulentopgaver inden for vildtforvaltning på ejendomsniveau samt kunne føre en faglig funderet dialog med og formidling til forskellige målgrupper.
 
Course Contents
Vildtbiologi: Et grundlæggende kendskab til de mest almindelige vildtarters biologi og krav til levesteder.

Vildtpleje: Konkrete metoder i vildtpleje og plantning for vildtet, planlægning for vildt- og jagtinteresser, herunder analyse af terræn og fremadrettet planlægning.

Jagtformer og vildtopdræt, herunder eftersøgning og behandling af skudt vildt, jagtloven, vildtskader og jagtens økonomi.

Jagtforvaltning: Dansk jagtlovgivning, konsulentordninger, støtteordninger, interesseorganisationer.

Forvaltning af interesser omkring ferskvandsfiskeri: Som en del af kurset indarbejdes et kortere tema om forvaltning af interesser vedr. feskvandsfiskeri på ejendomsniveau.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen foregår på Vildtforvaltningsskolen Kalø (ved Rønde). Formen er holdundervisning med forelæsninger, øvelser, opgaver og diskussioner. Der inddrages eksempler fra skov- og landskabssektoren samt forskningsinstitutioner og administrerende myndigheder. Der arrangeres desuden besøg hos virksomheder, der arbejder med jagt- og vildtforvaltning. Undervisningsforløbet bygges op om en række temaer, der hver især afsluttes med et gruppearbejde og efterfølgende afrapportering.
 
Learning Outcome
Fremgår af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Jagtloven
Politikkens Jagtbog
Materialesamling
 
Course Coordinator
Linda B. Jørgensen, libj@life.ku.dk, Danish Centre for Forest, Landscape and Planning/Skovskolen, Phone: 35331599
 
Study Board
Study Committee SLING
 
Course Scope