260006 Nutrition and Feeding of Carnivorous Production and Family Animal Species

Details
Department of Bacic Animal and Veterinary Sciences
Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Projektrapport plus mundtlig eksamen

Weight: Mundtlig eksamination i projektrapport: 100%



pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger og øvelser
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: B
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesVeterinære: Kompetencer fra bacheloruddannelse i: Fysiologi, Anatomi, Genetik og Basal Ernæring Agronomer: Kompetencer fra bacheloruddannelse i: Husdyrernæring og -fysiologi, Genetik og Tema: Husdyrvidenskab
 
RestrictionsIngen
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab.
- Viden om energi og næringsstoffers fordøjelse og omsætning hos carnivore dyrearter
- Forståelse af dyrearternes ernæringsmæssige behov ved forskellige livytringer
- Overføre grundlæggende teorier og principper om fastlæggelse af behov til raske og syge dyr samt ved ændringer i produktionsformer og genetik.

Teknologi & Produktion.
- Kendskab til foderteknologi for foder til carnivore dyr samt kendskab til produktionscyklus for mink og ræv
- Viden om anvendelse af egnede fodermidler til carnivore dyrearter samt viden om genetik hos mink og ræv
- Forståelse af fodermidlers sammensætning og behandling, foderhygiejne og -kvalitet samt normer for den enkelte dyreart
- Anvende principper ved selvstændig udarbejdelse af foderplaner til sunde produktions- og familiedyr samt i relation til klinisk ernæring af hund og kat.

Etik og værdier.
Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om ernæring, fodring og pelsdyrproduktion.
 
Course Objectives
Det er kursets målsætning at give de studerende viden om de specielle forhold vedrørende ernæring, fodring og produktion (mink og ræv) af carnivore dyr, herunder diætik af hund og kat . Herudover at sætte de studerende i stand til at vurdere og selvstændigt at udforme planer for fodring og ernæring af de carnivore produktionsdyr, mink og ræv og/eller familiedyrene, hund og kat, både sunde og syge, i alle dele af deres livscyklus.
 
Course Contents
I kurset generelle fælles del gennemgås de specielle forhold vedrørende de carnivore dyrearters ernæringsfysiologi og -anatomi og energi- og næringsstofbehov i alle dele af deres livscyklus samt grundlaget for bestemmelse af normer. Fodermidler til carnivore dyrearter beskrives, herunder gennemgås foderteknologi, -hygiejne og -kvalitet, fodermiddellovgivning, foderets smagelighed samt foderets betydning for grdningens sammensFtning og konsistens.
Efter den generelle del specialiserer den studerende sig i enten produktion af pelsdyr (mink og ræv) eller ernæring og diætik af familiedyr (hund og kat). Undervisningen i den specialiserede del er projektorienteret og baseret på relevante cases. Indenfor pelsdyrproduktion arbejdes der, udover ernæring og fodring med emnerne: management, avl, farvetyper, sortering og velfærd. Indenfor ernæring og diætik af hund og kat fokuseres på ernæringsmæssige forhold vedrørende: race, aktivitetsniveau, alder (gerontologi), fejlernæring samt ernæringsmæssige muligheder for at forebygge/helbrede ernæringsbetingede lidelser (klinisk ernæring)

 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger og øvelser kombineres, således at forelæsningerne primært retter sig mod de basale områder samt produktionsorienterede emner. Ved øvelserne arbejder de studerende projektorienteret indenfor enten carnivore produktionsdyr (mink & ræv) eller familiedyr (hund & kat) med cases baseret på anvendte teknikker og med udgangspunkt i praktisk relevante oplæg. De studerende udarbejder i gruppe en kursusrapport, der skal godkendes og danner grundlag for en individuel mundtlig eksamination.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Coordinator
Niels Enggaard Hansen, nih@life.ku.dk, Department of Basic Animal and Veternary Sciences/Animal Nutrition, Phone: 35333040
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures25
project work179
examination2

206