Department of Bacic Animal and Veterinary Sciences | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year to MSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination and oral examination All aids allowed Description of Examination: Projektrapport plus mundtlig eksamen Weight: Mundtlig eksamination i projektrapport: 100% pass/fail, internal examiner | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: B | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | Veterinære: Kompetencer fra bacheloruddannelse i: Fysiologi, Anatomi, Genetik og Basal Ernæring Agronomer: Kompetencer fra bacheloruddannelse i: Husdyrernæring og -fysiologi, Genetik og Tema: Husdyrvidenskab | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Grundvidenskab. - Viden om energi og næringsstoffers fordøjelse og omsætning hos carnivore dyrearter - Forståelse af dyrearternes ernæringsmæssige behov ved forskellige livytringer - Overføre grundlæggende teorier og principper om fastlæggelse af behov til raske og syge dyr samt ved ændringer i produktionsformer og genetik. Teknologi & Produktion. - Kendskab til foderteknologi for foder til carnivore dyr samt kendskab til produktionscyklus for mink og ræv - Viden om anvendelse af egnede fodermidler til carnivore dyrearter samt viden om genetik hos mink og ræv - Forståelse af fodermidlers sammensætning og behandling, foderhygiejne og -kvalitet samt normer for den enkelte dyreart - Anvende principper ved selvstændig udarbejdelse af foderplaner til sunde produktions- og familiedyr samt i relation til klinisk ernæring af hund og kat. Etik og værdier. Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om ernæring, fodring og pelsdyrproduktion. | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Det er kursets målsætning at give de studerende viden om de specielle forhold vedrørende ernæring, fodring og produktion (mink og ræv) af carnivore dyr, herunder diætik af hund og kat . Herudover at sætte de studerende i stand til at vurdere og selvstændigt at udforme planer for fodring og ernæring af de carnivore produktionsdyr, mink og ræv og/eller familiedyrene, hund og kat, både sunde og syge, i alle dele af deres livscyklus. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
I kurset generelle fælles del gennemgås de specielle forhold vedrørende de carnivore dyrearters ernæringsfysiologi og -anatomi og energi- og næringsstofbehov i alle dele af deres livscyklus samt grundlaget for bestemmelse af normer. Fodermidler til carnivore dyrearter beskrives, herunder gennemgås foderteknologi, -hygiejne og -kvalitet, fodermiddellovgivning, foderets smagelighed samt foderets betydning for grdningens sammensFtning og konsistens. Efter den generelle del specialiserer den studerende sig i enten produktion af pelsdyr (mink og ræv) eller ernæring og diætik af familiedyr (hund og kat). Undervisningen i den specialiserede del er projektorienteret og baseret på relevante cases. Indenfor pelsdyrproduktion arbejdes der, udover ernæring og fodring med emnerne: management, avl, farvetyper, sortering og velfærd. Indenfor ernæring og diætik af hund og kat fokuseres på ernæringsmæssige forhold vedrørende: race, aktivitetsniveau, alder (gerontologi), fejlernæring samt ernæringsmæssige muligheder for at forebygge/helbrede ernæringsbetingede lidelser (klinisk ernæring) | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger og øvelser kombineres, således at forelæsningerne primært retter sig mod de basale områder samt produktionsorienterede emner. Ved øvelserne arbejder de studerende projektorienteret indenfor enten carnivore produktionsdyr (mink & ræv) eller familiedyr (hund & kat) med cases baseret på anvendte teknikker og med udgangspunkt i praktisk relevante oplæg. De studerende udarbejder i gruppe en kursusrapport, der skal godkendes og danner grundlag for en individuel mundtlig eksamination. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Niels Enggaard Hansen, nih@life.ku.dk, Department of Basic Animal and Veternary Sciences/Animal Nutrition, Phone: 35333040 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||