270019 Food in Relation to Society

Details
Department of Food Science
Earliest Possible YearBSc. 2 year to MSc. 2 year
DurationOutside schedule
 
Credits7.5 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


All aids allowed

Description of Examination: Bedømmelse af projektrapport, hvori det angives hvad den enkelte studerende har bidraget med til rapporten.

Weight: Rapport 100 %



pass/fail, internal examiner
 
Requirement For Attending ExamMin. 80% fremmøde til kurset, samt mundtlig præsentation af projektopgave
 
Organisation of Teaching14 aftener á 2 1/2 time på fast ugedag Forelæsninger, diskussioner, projektseminarer
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Starter ca.1. september og slutter ca. 15. december - se kursushjemmesiden

Blok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
RestrictionsIngen
 
Areas of Competence the Course Will Address
Kursets kompetanceområde er indenfor områderne "Teknologi og produktion" og "Etik og værdier".
De studerende skal opnå viden om, hvordan fødevarevalg, oparbejdning af fødevarer, samt spisemønstre i forskellige samfund afhænger af tilgængelighed af aktuelle råvarer, teknologisk udstyr og traditioner, etiske holdninger, samt religiøse og kulturelle spiseregler.
De studerende skal kunne bedømme, hvordan kulturelle værdier og etiske principper har indflydelse på spiseregler i forskellige befolkningsgrupper.
De studerende skal opnå forståelse for, hvordan begrebet madkvalitet og den mad forbrugerne vælger at spise er under stadig forandring afhængigt af kulturelle ændringer i samfundet.
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at de studerende får viden om og indsigt i væsentlige emner i relation til levnedsmiddelproduktion og madkultur - både nationalt og internationalt. Ved at opnå viden om hvordan den mad, der spises, er under indflydelse af etiske, kulturelle og samfundsmæssige ændringer, vil man bedre være i stand til at rådgive vedrørende levnedsmiddelproduktion til nationale og internationale markeder.
 
Course Contents
Der er i dag stor videnskabelig indsigt i fødevarers kemi, mikrobiologi og næringsværdi, samt kroppens behov for næringsstoffer. Vi har udviklet avanceret teknologi til fremstilling af fødevarer, og til måling af deres egenskaber og kvalitet. Mad og Samfund er et supplement til den naturvidenskabelige specialviden begrundet i behovet for et mere helhedsorienteret syn på levnedsmiddelproduktionens og madens rolle i samfundet.
Kurset omhandler madkvalitet og madkultur i bred forstand, d.v.s. vores holdning til dyrkning af afgrøder og dyreetik, hvordan vi oparbejder maden, og hvad vi spiser og ikke spiser af mad i forskellige lande afhængigt af landenes geografi og klima, og befolkningens historie, religion, etniske sammensætning og international påvirkning, samt under hvilke omstændigheder vi indtager maden. Madkultur er som andre kulturelle udtryk foranderlig over tid og sted.
Kursets hovedtema kan variere fra år til år, og emnerne formidles af flere forskellige interne og eksterne eksperter.

 
Teaching And Learning Methods
Kurset er baseret på forelæsninger og diskussionsoplæg fra eksperter både fra universiteter og fra erhvervet indenfor aktuelle områder. På baggrund af disse oplæg indgår diskussioner mellem kursusdeltagerne og oplægsholderne. Deltagelse i disse diskussioner er essentielt for udbyttet af kurset, samt som oplæg til projektrapporterne. Kurset henvender sig bredt til samtlige studerende ved KVL, som arbejder direkte eller indirekte med levnedsmidler. Desuden bliver kurset udbudt til eksterne studenter gennem Åbent Universitet De studerende udarbejder en kursusopgave i grupper på 3-4 studerende på basis af oplæg fra kursuslederen, og projektet fremlægges for de øvrige kursusdeltagere ved seminar i slutningen af kurset.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Aktuel litteratur anvises løbende under kurset.
 
Course Coordinator
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures35
project work140
Excursions5
supervision6
preparation20

206