Department of Food Science | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 2 year to MSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination All aids allowed Description of Examination: Bedømmelse af projektrapport, hvori det angives hvad den enkelte studerende har bidraget med til rapporten. Weight: Rapport 100 % pass/fail, internal examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Min. 80% fremmøde til kurset, samt mundtlig præsentation af projektopgave | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | 14 aftener á 2 1/2 time på fast ugedag Forelæsninger, diskussioner, projektseminarer | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: Udenfor ugestruktur, Starter ca.1. september og slutter ca. 15. december - se kursushjemmesiden Blok 2 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Kursets kompetanceområde er indenfor områderne "Teknologi og produktion" og "Etik og værdier". De studerende skal opnå viden om, hvordan fødevarevalg, oparbejdning af fødevarer, samt spisemønstre i forskellige samfund afhænger af tilgængelighed af aktuelle råvarer, teknologisk udstyr og traditioner, etiske holdninger, samt religiøse og kulturelle spiseregler. De studerende skal kunne bedømme, hvordan kulturelle værdier og etiske principper har indflydelse på spiseregler i forskellige befolkningsgrupper. De studerende skal opnå forståelse for, hvordan begrebet madkvalitet og den mad forbrugerne vælger at spise er under stadig forandring afhængigt af kulturelle ændringer i samfundet. | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at de studerende får viden om og indsigt i væsentlige emner i relation til levnedsmiddelproduktion og madkultur - både nationalt og internationalt. Ved at opnå viden om hvordan den mad, der spises, er under indflydelse af etiske, kulturelle og samfundsmæssige ændringer, vil man bedre være i stand til at rådgive vedrørende levnedsmiddelproduktion til nationale og internationale markeder. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Der er i dag stor videnskabelig indsigt i fødevarers kemi, mikrobiologi og næringsværdi, samt kroppens behov for næringsstoffer. Vi har udviklet avanceret teknologi til fremstilling af fødevarer, og til måling af deres egenskaber og kvalitet. Mad og Samfund er et supplement til den naturvidenskabelige specialviden begrundet i behovet for et mere helhedsorienteret syn på levnedsmiddelproduktionens og madens rolle i samfundet. Kurset omhandler madkvalitet og madkultur i bred forstand, d.v.s. vores holdning til dyrkning af afgrøder og dyreetik, hvordan vi oparbejder maden, og hvad vi spiser og ikke spiser af mad i forskellige lande afhængigt af landenes geografi og klima, og befolkningens historie, religion, etniske sammensætning og international påvirkning, samt under hvilke omstændigheder vi indtager maden. Madkultur er som andre kulturelle udtryk foranderlig over tid og sted. Kursets hovedtema kan variere fra år til år, og emnerne formidles af flere forskellige interne og eksterne eksperter. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Kurset er baseret på forelæsninger og diskussionsoplæg fra eksperter både fra universiteter og fra erhvervet indenfor aktuelle områder. På baggrund af disse oplæg indgår diskussioner mellem kursusdeltagerne og oplægsholderne. Deltagelse i disse diskussioner er essentielt for udbyttet af kurset, samt som oplæg til projektrapporterne. Kurset henvender sig bredt til samtlige studerende ved KVL, som arbejder direkte eller indirekte med levnedsmidler. Desuden bliver kurset udbudt til eksterne studenter gennem Åbent Universitet De studerende udarbejder en kursusopgave i grupper på 3-4 studerende på basis af oplæg fra kursuslederen, og projektet fremlægges for de øvrige kursusdeltagere ved seminar i slutningen af kurset. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Aktuel litteratur anvises løbende under kurset. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||