300002 Basic Nutrition

Details
Department of Bacic Animal and Veterinary Sciences
Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits5 (ECTS)
Course LevelBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


All aids allowed

Description of Examination: Skriftlig gruppeopgave hvor den enkelte studerendes bidrag kan konstateres

pass/fail, internal examiner
 
Requirement For Attending Exam80% af rapporterne skal afleveres og godkendes
 
Organisation of TeachingForelæsninger og teoretiske øvelser med varierende placering formiddag / eftermiddag
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesBiologisk basiskursus, Veterinært grundkursus, Patobiologisk grundkursus
 
RestrictionsIngen
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab
Kendskab til karakteristiske egenskaber ved fodermidlerne.
Kendskab til egnede fodermidler til produktions- og familiedyr.
Kendskab til grundlæggende principper vedrørende fastlæggelse af næringsbehov til raske og syge dyr.
Kendskab til sygdomsforebyggende ernæring.
Kendskab til diætik af hund og kat.
Viden om næringsstoffers fordøjelse, omsætning og udnyttelse hos produktions- og familiedyr.
Forståelse af de enkelte dyrearters ernæringsmæssige behov ved forskellige livsytringer.
Teknologi og produktion:
Anvende ernæringsmæssige og fodringsmæssige principper, begreber og metoder til vurdering af standardfoderplaner, diæter og sammenhæng mellem ernæring og sygdom.
Etik og værdier:
Erhverver sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om ernæring og fodring.
 
Course Objectives
Grundlæggende og anvendt kendskab til kroppens kvantitative energi- og næringsstofomsætning, dyrenes behov og normer i relation til livsytringer, fodermidlernes sammensætning, kvalitet og egnethed til både produktions- og familiedyr. Vurdering af standardfoderplaner og diæter.

 
Course Contents
Kvantitativ beskrivelse af de forskellige dyrearters fordøjelse og omsætning af energi- og næringsstoffer til forskellige livsytringer (ex. vedligehold, vækst, reproduktion, laktation). Baggrund for bestemmelse af energi- og næringsstofbehov og -normer for produktions- og familiedyr kombineret med et grundlæggende kendskab til egnede fodermidler for disse dyr, herunder påvirkning af produktkvalitet. Beskrivelse af fodermidlernes kemiske sammensætning og værdi, karakteristiske egenskaber og risiko for indhold af uønskede eller ernæringsskadelige stoffer. Vurdering af standardfoderplaner også i relation til ernæringens betydning som årsag til sygdom samt brug af diæter i forbindelse med forskellige lidelser.

 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger og øvelser med vejledning samt arbejde i grupper med opgaver og cases.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Vil foreligge senest 1 måned før kursusstart
 
Course Coordinator
Jan Elnif, je@life.ku.dk, Department of Basic Animal and Veternary Sciences/Animal Nutrition, Phone: 35333041
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures63
theoretical exercises60
preparation14

137