Department of Bacic Animal and Veterinary Sciences | |||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||
Duration | One block | ||||||||||
Credits | 5 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||
Examination | Final Examination written examination All aids allowed Description of Examination: Skriftlig gruppeopgave hvor den enkelte studerendes bidrag kan konstateres pass/fail, internal examiner | ||||||||||
Requirement For Attending Exam | 80% af rapporterne skal afleveres og godkendes | ||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og teoretiske øvelser med varierende placering formiddag / eftermiddag | ||||||||||
Block Placement | Blok 1 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Optional Prerequisites | Biologisk basiskursus, Veterinært grundkursus, Patobiologisk grundkursus | ||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||
Grundvidenskab Kendskab til karakteristiske egenskaber ved fodermidlerne. Kendskab til egnede fodermidler til produktions- og familiedyr. Kendskab til grundlæggende principper vedrørende fastlæggelse af næringsbehov til raske og syge dyr. Kendskab til sygdomsforebyggende ernæring. Kendskab til diætik af hund og kat. Viden om næringsstoffers fordøjelse, omsætning og udnyttelse hos produktions- og familiedyr. Forståelse af de enkelte dyrearters ernæringsmæssige behov ved forskellige livsytringer. Teknologi og produktion: Anvende ernæringsmæssige og fodringsmæssige principper, begreber og metoder til vurdering af standardfoderplaner, diæter og sammenhæng mellem ernæring og sygdom. Etik og værdier: Erhverver sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om ernæring og fodring. | |||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
Grundlæggende og anvendt kendskab til kroppens kvantitative energi- og næringsstofomsætning, dyrenes behov og normer i relation til livsytringer, fodermidlernes sammensætning, kvalitet og egnethed til både produktions- og familiedyr. Vurdering af standardfoderplaner og diæter. | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Kvantitativ beskrivelse af de forskellige dyrearters fordøjelse og omsætning af energi- og næringsstoffer til forskellige livsytringer (ex. vedligehold, vækst, reproduktion, laktation). Baggrund for bestemmelse af energi- og næringsstofbehov og -normer for produktions- og familiedyr kombineret med et grundlæggende kendskab til egnede fodermidler for disse dyr, herunder påvirkning af produktkvalitet. Beskrivelse af fodermidlernes kemiske sammensætning og værdi, karakteristiske egenskaber og risiko for indhold af uønskede eller ernæringsskadelige stoffer. Vurdering af standardfoderplaner også i relation til ernæringens betydning som årsag til sygdom samt brug af diæter i forbindelse med forskellige lidelser. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Forelæsninger og øvelser med vejledning samt arbejde i grupper med opgaver og cases. | |||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
Vil foreligge senest 1 måned før kursusstart | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Jan Elnif, je@life.ku.dk, Department of Basic Animal and Veternary Sciences/Animal Nutrition, Phone: 35333041 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee V | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||