Inst. for Veterinær Patobiologi | |||||||||||
Tidligst mulig placering | Kandidat 1.år | ||||||||||
Varighed | Udenfor blokstruktur | ||||||||||
Pointværdi | 0.5 (ECTS) | ||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||
Eksamen | Løbende eksamen mundtlig eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Kurset beståes ved 100% deltagelse bestået/ikke bestået, ingen censur | ||||||||||
Rammer for undervisning | Undervisningen vil bestå af forelæsninger og opgaveløsning. Blok 2 2007: en mandag kl. 13.00 Blok 4 2008:Ikke oplyst endnu (en onsdag) | ||||||||||
Blokplacering | Blok 2 Ugestruktur: Udenfor ugestruktur, En mandag kl. 13.00 Blok 4 Ugestruktur: Udenfor ugestruktur, En onsdag | ||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||
Grundvidenskab: Kendskab til love, bestemmelser, principper og metoder af relevans for embedsdyrlæger, i det omfang disse ikke er undervist i andre fag eller kurser. Kendskab til kvalitetsstyring i primærproduktionen Etik og værdier: Kendskab til informationsværktøjer i kommunikation af veterinærforanstaltninger. Belysning af samspil mellem forbrugerholdninger og primærproduktionen | |||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||
Undervisningen skal supplere den øvrige undervisning på den veterinærmedicinske kandidatuddannelse, således at kvalifikationskravene for embedsdyrlæger i gældende lovgivning opfyldes. | |||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||
Kurset giver kendskab til følgende emner: . Nationale bestemmelser og EU-bestemmelser om veterinærforanstaltninger mht. folkesundhed, fødevaresikkerhed, dyresundhed og farmaceutiske stoffer, idet omfang disse ikke meddeles i den øvrige undervisning . Principperne i den fælles landbrugspolitik, markeds-foranstaltninger, eksportrestitutioner og afsløring af svig (også set i et globalt perspektiv; WTO, SPS, Codex Alimentarius, OIE) . Kvalitetsstyring i primærproduktionen (god landbrugspraksis) . Informations- og kommunikationsteknologi i forbindelse med veterinærforanstaltninger med henblik på folkesundheden . Miljøspørgsmål i forbindelse med fødevareproduktion (herunder affaldshåndtering) . Forsigtighedsprincipper og forbrugerholdninger . Principper for uddannelse af personale, der arbejder i produktionskæden | |||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||
Forelæsninger og teoretiske øvelser | |||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder. | |||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||
Noter udleveret i forbindelse med forelæsningerne | |||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332770 | |||||||||||
Studienævn | |||||||||||
Studienævn V | |||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||
| |||||||||||