300005 Klinik og patologi - Hygiejne seminar

Detaljer
Inst. for Veterinær Patobiologi
Tidligst mulig placeringKandidat 1.år
VarighedUdenfor blokstruktur
 
Pointværdi0.5 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
EksamenLøbende eksamen

mundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Kurset beståes ved 100% deltagelse

bestået/ikke bestået, ingen censur
 
Rammer for undervisningUndervisningen vil bestå af forelæsninger og opgaveløsning. Blok 2 2007: en mandag kl. 13.00 Blok 4 2008:Ikke oplyst endnu (en onsdag)
 
BlokplaceringBlok 2
Ugestruktur: Udenfor ugestruktur, En mandag kl. 13.00

Blok 4
Ugestruktur: Udenfor ugestruktur, En onsdag
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kompetenceområder
Grundvidenskab:
Kendskab til love, bestemmelser, principper og metoder af relevans for embedsdyrlæger, i det omfang disse ikke er undervist i andre fag eller kurser.
Kendskab til kvalitetsstyring i primærproduktionen
Etik og værdier:
Kendskab til informationsværktøjer i kommunikation af veterinærforanstaltninger. Belysning af samspil mellem forbrugerholdninger og primærproduktionen
 
Kursets målsætning
Undervisningen skal supplere den øvrige undervisning på den veterinærmedicinske kandidatuddannelse, således at kvalifikationskravene for embedsdyrlæger i gældende lovgivning opfyldes.
 
Kursusindhold
Kurset giver kendskab til følgende emner:
. Nationale bestemmelser og EU-bestemmelser om veterinærforanstaltninger mht. folkesundhed, fødevaresikkerhed, dyresundhed og farmaceutiske stoffer, idet omfang disse ikke meddeles i den øvrige undervisning
. Principperne i den fælles landbrugspolitik, markeds-foranstaltninger, eksportrestitutioner og afsløring af svig (også set i et globalt perspektiv; WTO, SPS, Codex Alimentarius, OIE)
. Kvalitetsstyring i primærproduktionen (god landbrugspraksis)
. Informations- og kommunikationsteknologi i forbindelse med veterinærforanstaltninger med henblik på folkesundheden
. Miljøspørgsmål i forbindelse med fødevareproduktion (herunder affaldshåndtering)
. Forsigtighedsprincipper og forbrugerholdninger
. Principper for uddannelse af personale, der arbejder i produktionskæden
 
Undervisningsform
Forelæsninger og teoretiske øvelser
 
Målbeskrivelse
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder.
 
Litteraturhenvisninger
Noter udleveret i forbindelse med forelæsningerne
 
Kursusansvarlig
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332770
 
Studienævn
Studienævn V
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger7
teoretiske øvelser1
forberedelse6

14