Inst. for Veterinær Patobiologi | |||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 3. år | ||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||
Pointværdi | 2 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Skriftlig auditorieeksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: 2 timers skr. eksamen. Der udfærdiges korte skriftelige besvarelser på eksamenopgaver bestået/ikke bestået, intern censur Eksamensdatoer: 01. november 2007 | ||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger og cases. Kurset er primært teoretisk. I 2007: Bachelor 3. år blok 1. Undervisningen forventes koncentret i en kort periode i blokken jvf. udleveret plan. Forelæsninger: primært formiddag og teoretiske øvelser: primært eftermiddag | ||||||||||||
Blokplacering | Blok 1 Ugestruktur: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | Veterinært basiskursus Patologisk grundkursus | ||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||
Grundvidenskab. Kendskab til miljømikrobiologi, brug af risikoanalyse, miljølovgivning og -administrations opbygning. Kendskab til de vigtigste miljøforhold af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Kendskab til de vigtigste love og bekendtgørelser. Teknologi og produktion. Viden om fagets specifikke metoder og principper til vurdering af hvordan forskellige miljøhabitaters fysisk-kemiske og biologiske sammensætning samt struktur påvirker smitstoffers spredning og skæbne i miljøerne, herunder påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Etik og værdier Erhverve sig et fagsprog med henblik på at kunne diskutere i, med og om miljøhygiejne. | |||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||
Kurset skal give de studerende forståelse for de vigtigste forhold i miljøet af betydning for udøvelse af dyrlægeerhverv med sigte på fødevaresikkerhed og dyrs og menneskers sundhed. Kurset sætter de studerende i stand til at bestride grundlæggende funktioner i forbindelse hermed. Vigtige elementer er miljømikrobiologi, eksempler på anvendt risikoanalyse, samt miljølovgivning og administrations opbygning | |||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
I kurset gennemgåes basale forhold i miljøet (jord, vand, luft, affald, foder m.m.) af betydning for smitstoffers forekomst, overlevelse og spredning og de sundheds- og miljømæssige konsekvenser heraf. Der vil blive præsenteret vigtige forhold i miljøet som påvirker fødevarers mikrobiologiske kvalitet i kæden fra jord til bord, samt dyrs og menneskers sundhed. Der vil blive givet eksempler på anvendelse af risikoanalyse og de vigtigste love og bekendtgørelser vil blive præsenteret. | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Forelæsninger og case studier. Kurset undervises integreret med kurserne "Fødevaresikkerhed" og "Toksikologi". | |||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
Noter, artikler og bekendtgørelser | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Anders Dalsgaard, ad@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332720 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn V | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||