300041 Meat Inspection and Hygienic Control

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible YearMSc. 2 year
DurationOutside schedule
 
Credits3 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


No aid allowed

Description of Examination: Godkendelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP-rapport. Beståelse af kødkontroleksamen (praktisk/skriftlig eksamen). Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt.

pass/fail, external examiner
 
Organisation of TeachingKurset foregår dels på IVP og dels på Slagteriskolen i Roskilde. 4 torsdag eftermiddage på IVP resten er hele dage i Roskilde.
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Mandatory Prerequisites300034 Special pathology
300040 Virology
300037 Bacteriology and Mycology
300039 Veterinary Parasitology and Invertebrate Zoology
300007 Microbial Food Safety
 
RestrictionsIngen
 
Areas of Competence the Course Will Address
Grundvidenskab: Kendskab til praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området. Teknologi og produktion: Anvendelse af principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn.
 
Course Objectives
Undervisningen omfatter praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området. Formålet er at opnå færdigheder og indsigt i praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, hvilket betinges af, at den studerende har bestået de under forudsætninger nævnte fag før kursus påbegyndes. Den studerende vil herefter kunne indgå i veterinærkontrollens arbejde, såvel på de private, som på de eksportautoriserede virksomheder.
 
Course Contents
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: De studerende skal på Slagteriskolen underskrive en tro og loveerklæring, på at de ikke lider af sygdomme der overføres via fødevare.
 
Learning Outcome
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder
 
Course Litterature
Der udleveres kursusmateriale ved kursus start
 
Course Coordinator
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770
Henrik Michael Elvang Jensen, helj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Pathology, Phone: 35333100
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures22
practicals29
examination1
project work10
preparation20

82