Institute of Food and Resource Economics | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination Some Aid allowed Description of Examination: Den studerende eksamineres mundtligt i pensum ved en 20 min. eksamen Weight: Mundtlig eksamination i pensum 100% 7-point scale, external examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Aflevering og godkendelse af 3 mindre opgaver i løbet af kurset | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og øvelser. Kurset er rettet mod Naturressourceuddannelsen og Jordbrugsøkonomiuddannelsen. | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 3 Week Structure: B | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Kompetencer indenfor grundvidenskab: * Den studerende skal opnå viden om udvalgte erkendelsesteoretiske problemstillinger med faglig relevans * Den studerende skal opnå viden om udvalgte etiske teorier Kompetencer indenfor teknologi og produktion (anvendt videnskab) * Den studerende skal kende til træk af fagets historie * Den studerende skal have indsigt i, hvordan man analyserer vidensgrundlaget i udvalgte faglige problemstillinger * Den studerende skal kunne analysere værdimæssige problemstillinger i relation til deres fag | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Kurset skal introducere de studerende til at se og forstå deres fag og de tilhørende videnskabelige discipliner i et alment perspektiv. Den studerende skal på selvstændig vis kunne diskutere videnskabsteoretiske og etiske spørgsmål, som knytter sig til udvikling og anvendelse af faglig viden med relation til naturressourcer. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
De studerende præsenteres for faglige problemstillinger, som bliver anskuet i et alment perspektiv. I den sammenhæng præsenteres de for den historiske baggrund for udviklingen af deres fagområde i sammenhæng med universiteter og højere læreanstalter. De får et kendskab til, hvorledes videnskaben og de forskellige fagdiscipliner spiller en rolle for faget og dets udvikling. Endvidere får de en almen introduktion til videnskabelige tænkemåder og centrale videnskabsteoretiske begreber og problemstillinger, herunder kausalitet, reduktionisme, forskningsparadigmer og videnskabelig usikkerhed. En række etiske problemstillinger gennemgås f.eks. ved at tematisere brugen af kemikalier og bioteknologi ud fra miljøetiske synsvinkler, og dyreetiske overvejelser præsenteres i relation til husdyrproduktion. Forskellige synsvinkler på risici i forbindelse med fødevarer og fødevareproduktion præsenteres ligeledes. Endelig vil de studerende lære at se deres fags forankring i en bredere offentlig og markedsmæssig sammenhæng. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Gennem en forelæsningsrække vil de studerende blive præsenteret for relevante videnskabsteoretiske og etiske teorier og begreber i sammenhæng med faglige problemstillinger. Typisk vil der i forelæsningerne optræde personer forankret i de relevante fag, således at det almene perspektiv knyttes sammen med et mere fagligt perspektiv. Som et led i at underbygge og støtte forståelsen af det gennemgåede stof ved forelæsningerne vil der blive gennemført øvelser. På denne baggrund skal de studerende udarbejde og aflevere tre mindre opgaver i løbet af kurset | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Fremgår af beskrivelsen af kursets kompetenceområder | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Der vil blive orienteret om litteraturen på kurset. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Peter Sandøe, pes@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Populationsbiology, Phone: 35333059 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||