Department of Disease Biology | |||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 2 year | ||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Practical Examination Written Exam in Lecturehall Some Aid allowed Description of Examination: Eksamen består af en skriftlig del på 3 timer og en praktisk-skriftlig del på 1 time i form af præparater med tilhørende spørgsmål af relevans for diagnostik. Weight: Der er tale om én eksamen med samlet bedømmelse. 7-point scale, external examiner Dates of Exam: 19 June 2009 | ||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger og praktiske øvelser. Der vil være tre parallelle øvelseshold. To hold har øvelser om formiddagen (kl. 8.30-11.30) og et hold har øvelser om eftermiddagen (kl. 13.30-16.30). Forelæsninger foregår i perioden mellem kl. 11.40 og 13.20. | ||||||||||||
Block Placement | Blok 4 Week Structure: Udenfor ugestruktur Øvelser afvikles efter særlig plan | ||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||
Optional Prerequisites | Biologisk basiskursus Veterinært basiskursus | ||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||
I den teoretiske undervisning prioriteres systematik, morfologi, fysiologi/biokemi, forekomst og økologi, herunder sygdomsdeterminanter, produktions- og sygdomsmæssig betydning på et overordnet plan, påvisning og identifikation (direkte og indirekte diagnostik) af bakterier, mykoplasmer, chlamydia og mikrosvampe. I den praktiske undervisning indøves relevante diagnostiske principper og metoder. | |||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||
Forelæsninger og praktiske øvelser, hvor de studerende på grundlag af relevante prøvematerialer indøver diagnostik af veterinært relevante bakterier og svampe. | |||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||
Kursets hovedmålsætning er at give en teoretisk og praktisk indføring i basal og anvendt viden inden for fagområderne veterinær bakteriologi og mykologi, herunder diagnostiske laboratoriemetoder. Når kurset er gennemgået forventes den studerende at kunne: Viden: - Beskrive hvilke bakterier og mikrosvampe der har veterinær- og fødevarehygiejnisk betydning. - Beskrive hvorledes bakterier og mikrosvampe er opbygget, lever og udveksler genetisk materiale. - Beskrive hvordan bakterier kan blive resistente mod antibiotika og hvilken klinisk og samfundsmæssig betydning dette har. - Beskrive hvilke mekanismer de vigtigste veterinær- og fødevarehygiejnisk relevante bakterier og mikrosvampe anvender i forbindelse med infektioner og intoksikationer. - Beskrive principperne i almindelige laboratoriemetoder og udvalgte hurtigmetoder til diagnostik af bakterier og mikrosvampe. Færdigheder: - Forklare og formidle for fagfæller og ikke specialister hvilken betydning veterinær- og fødevarehygiejnisk relevante bakterier og mikrosvampe har for sygdom hos dyr og mennesker. - Gennemføre en diagnostisk undersøgelse af et prøvemateriale fra dyr med henblik på at fastlægge den sandsynlige årsag til sygdom. - Bestemme om en bakterie er resistent overfor et antibiotikum. - Anvende computerstøttede diagnostiske værktøjer. Kompetencer: - Selvstændigt tage del i diagnostik af bakterier i klinisk praksis. | |||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||
P.J.Quinn, B.K.Markley, M.E.Carter, W.J.Dennelly and F.C.Leonard: Veterinary microbiology and microbial disease. Blackwell Science Ltd., ISBN 0-632-05525-1 B.Aalbæk og K. Pedersen Mikrobiologisk teknik, 3. udgave, 2003, DSR forlag Almen mikrobiologi: N. Høiby (ed.) Basal og klinisk mikrobiologi, 2 udg., FADL's forlag, 1998, ISBN 87-7749-176-9 | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
Bent Aalbæk, baal@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332781 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||
| |||||||||||||