300041 Meat Inspection and Hygienic Control

Details
Department of Disease Biology
Earliest Possible YearMSc. 2 year
DurationOutside schedule
 
Credits3 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


All aids allowed

Description of Examination: Beståelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP- og auditrapport. Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt.

pass/fail, external examiner
 
Requirement For Attending ExamMødepligt 80%
 
Organisation of TeachingKurset foregår dels på IVP og dels på Slagteriskolen i Roskilde. 3 torsdag eftermiddage på IVP resten i Roskilde.
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Mandatory Prerequisites300034 Special pathology
300040 Virology
300037 Bacteriology and Mycology
300039 Veterinary Parasitology and Invertebrate Zoology
300007 Microbial Food Safety
 
RestrictionsIngen
 
Course Contents
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: De studerende skal på Slagteriskolen underskrive en tro og loveerklæring, på at de ikke lider af sygdomme der overføres via fødevare.
 
Learning Outcome
Når kurset er afsluttet forventes at de studerende kan fungere som embedsdyrlæger i henhold til EU forordning 854/2004.

Viden:
Beskrive den praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området

Færdigheder:
Anvende principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn.

Kompetence:
Kan fungere som embedsdyrlæge i henhold til EU forordning 854/2004.
 
Course Litterature
Kødkontrol - Det patoanatomiske grundlag.
Jensen, H.E:, Leifsson, P.S., Nielsen, O.L., Agerholm, J.S. & Iburg T.
Forlag: Biofolia, 2006.

Hygiejneforordningen 852/2004,
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer 853/2004
med ændringsforordninger 2074/2005, 2076/2005, 1662/2006, 1791/2006og 1243/2007
Kontrolforordningen for animalske fødevarer 854/2004
med ændringsforordninger 882/2004,2074/2005,2076/2005, 1663/2006 og 1791/2006
Cirkulære nr. 9724 af 26. juli 2007 om udøvelse af kødkontrol
Recommended International Code of Practice - General Principles of Food Hygiene (inkl. HACCP), CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-20031
Uddrag af relevante vejledninger, jf. www.fvst.dk/
 
Course Coordinator
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770
Henrik Michael Elvang Jensen, helj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Pathology, Phone: 35333100
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures22
practicals30
examination1
project work10
preparation20

83