Department of Disease Biology | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination All aids allowed Description of Examination: Beståelse af tilsynsrapport inklusiv rengøringskontrol samt HACCP- og auditrapport. Ved kødkontroleksamen skal min. 50% være besvaret rigtigt. pass/fail, external examiner | ||||||||||||||
Requirement For Attending Exam | Mødepligt 80% | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Kurset foregår dels på IVP og dels på Slagteriskolen i Roskilde. 3 torsdag eftermiddage på IVP resten i Roskilde. | ||||||||||||||
Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Mandatory Prerequisites | 300034 Special pathology 300040 Virology 300037 Bacteriology and Mycology 300039 Veterinary Parasitology and Invertebrate Zoology 300007 Microbial Food Safety | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol, herunder udvidede undersøgelser (efterkontrol), indøves på slagteri (svin/kreatur), og ved brug af patologiske/anatomiske præparater bibringes forståelse for fortolkning af patologiske fund. Der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvirksomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger, seminarer, selvstændige opgaver og praktiske øvelser Særlige forhold: De studerende skal på Slagteriskolen underskrive en tro og loveerklæring, på at de ikke lider af sygdomme der overføres via fødevare. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Når kurset er afsluttet forventes at de studerende kan fungere som embedsdyrlæger i henhold til EU forordning 854/2004. Viden: Beskrive den praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn efter gældende lovgivning på området Færdigheder: Anvende principper og metoder indenfor praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn. Kompetence: Kan fungere som embedsdyrlæge i henhold til EU forordning 854/2004. | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Kødkontrol - Det patoanatomiske grundlag. Jensen, H.E:, Leifsson, P.S., Nielsen, O.L., Agerholm, J.S. & Iburg T. Forlag: Biofolia, 2006. Hygiejneforordningen 852/2004, Hygiejneforordningen for animalske fødevarer 853/2004 med ændringsforordninger 2074/2005, 2076/2005, 1662/2006, 1791/2006og 1243/2007 Kontrolforordningen for animalske fødevarer 854/2004 med ændringsforordninger 882/2004,2074/2005,2076/2005, 1663/2006 og 1791/2006 Cirkulære nr. 9724 af 26. juli 2007 om udøvelse af kødkontrol Recommended International Code of Practice - General Principles of Food Hygiene (inkl. HACCP), CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-20031 Uddrag af relevante vejledninger, jf. www.fvst.dk/ | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770 Henrik Michael Elvang Jensen, helj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Pathology, Phone: 35333100 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||