150570 Food Biotechnology

Details
Department of Food Science
Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOutside schedule
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelPost experience masters programme
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


No aid allowed

Description of Examination: 7-point scale, internal examiner
 
Organisation of Teaching
 
Teaching LanguageDanish
 
Course Contents
Kurset inddeles i korterer temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer. Herefter udarbejdes mindrer teoretisk/praktisk projektopgaver relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer samt mindrer teoretisk/praktisk projektopgaver relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende.
 
Learning Outcome
DNA teknologi og mikrobiel identifikation
Indledningsvist gennemgås grundlæggende principper indenfor cytologi, genetik og DNA-teknologi af såvel pro- som eukaryote mikroorganismer. Metoder til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer vil blive demonstreret i teori og praksis. Metoder til påvisning af GMO i råvarer og fødevarer vil blive gennemgået.

Fermenteringsteknologi, starterkulturer og enzymologi
Grundlæggende teknikker inden for fermenteringsteknologi vil blive gennemgået i teori og praksis. Anvendelse af starterkulturer i produktion af fødevarer vil blive gennemgået. Potentielle anvendelsesmuligheder af biokonserverende kulturer samt pre- og probiotika diskuteres ligesom væsent-lige aspekter indenfor enzymologi vil blive gennemgået.

Systembiologi, dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer
"System biology" herunder DNA og proteinsekventering, bioinformatik, micro-array teknologi samt andre metoder til transkriptom- og proteomanalyse vil blive gennemgået og så vidt muligt de-monstreret. Udvalgte DNA/RNA baserede metoder til dyrkningsfri analyse af kom-plekse mikropopulationer vil blive gennemgået og demonstreret. Desuden vil grundlæggende prin-cipper for dyrkning af cellekulturer vil blive gennemgået.


 
Course Litterature
Kursus litteraturen består primært af udleverede undervisningsmateriale.
 
Course Coordinator
René Lametsch, rla@life.ku.dk, Department of Food Science/Meat Science, Phone: 35333483
 
Study Board
Study Committee MSN
 
Course Scope
lectures10
practicals4
preparation60
examination1
project work90

165