300018 Dif. Veterinary food safety

Details
Department of Veterinary Disease Biology   50 %
Department of Large Animal Sciences   50 %
Earliest Possible YearMSc. 1 year
DurationOne block
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Mundtlig eksamination i projektrapport

Weight: 100%



7-point scale, internal examiner
 
Organisation of TeachingProjektbaseret, dvs. fælles og gruppevis udarbejdelse af øvelsesrapporter baseret på besøg i produktionsenheder med delvis studenterstyrede seminarer baseret på rapporterne.
 
Block PlacementBlok 3
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Teaching LanguageDanish
 
Restrictions30
 
Course Contents
Med udgangspunkt i konkrete produktionsenheder vil de studerende i forbindelse med dette arbejde få praktisk og teoretisk viden om følgende emner:

. Sundheds- og velfærdsbegreber i husdyrproduktionen, herunder strategier for anvendelse af medicin
. Risikohåndtering
. Resistensudvikling i forbindelse med terapi i store besætninger
. Inventar, teknisk udstyr og dets anvendelse
. Staldklimaet
. Dyrevelfærd
. Foderrationer og fodring/udfodringssystemer
. Foderfabrikken, transport og hjemmeblandingsanlæg
. Produktionssystemer
. Hygiejne i produktionen
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsning, præsentationer, besøg på virksomheder samt gruppearbejde Grundideen i kursus er, at de studerende sammen med underviserne opbygger fælles referencerammer ved at arbejde med konkrete produktionsenheder efter følgende grundmodel: . Indledningsvis besøg i erhvervsmæssigt drevne produktionsenheder med hver af arterne fisk, fjerkræ, (malke)kvæg og svin efter en kort introduktion. . Der udarbejdes øvelsesrapporter (Skabeloner for fødevaresikkerhedsmæssig vurdering af produktionsenheder og rådgivning af beslutningstagere) af alle kursister i fællesskab. . Mindre grupper af studerende skal have ansvar for at gå i dybden med et delemne i rapporterne. Hver gruppe tildeles en vejleder. . Hver gruppe fremlægger sit emne ved seminarer. . Der afholdes et eller flere seminarer til beskrivelse af problematikken ved væsentlige fødevaresikkerhedsmæssige problemer ved de forskellige dyrearter. . Der afholdes et eller flere seminarer til beskrivelse af helheden indenfor hver dyreart. . Sidst i kursus lægges der vægt på at uddrage principper, der går på tværs af dyrearter. . Eksamen er godkendelse af øvelsesrapport.
 
Learning Outcome
Når kurset er afsluttet forventes den studerende at kunne:
Viden:
- Beskrive funktionen som besætningsdyrlæge jf. gældende bekendtgørelser om sundhedsrådgivning.
- Beskrive redskaber og metoder til problemidentifikation og problemløsning i relation til fødevaresikkerhed- og folkesundhedsmæssige forhold i primærproduktionen.
- Udvise en forståelse for betydningen af primærproduktionen i den kædemæssige betragtning af fødevaresikkerhed og folkesundhed.

Færdigheder:
- Anvende principper og metoder til vurdering af produktionsenheder såsom en besætning.

Kompetencer
- Bedømme resultaterne af sundheds- og produktionsorienterede analyser af produktionsenheder i konkret helhedsorienteret rådgivning af beslutningstagere vedrørende fødevaresikkerhed og folkesundhed under hensyntagen til begrænsninger givet af lovgivning og etik.
- Vurdere husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger.
 
Course Litterature
Modern Food Microbiology, 7th edition (2005) James M. Jay
 
Course Coordinator
Hanne Ingmer, hi@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 35332773
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
practicals63
theoretical exercises63
preparation122

248