300042 Veterinary Jurisprudence

Details
Department of Large Animal Sciences
Earliest Possible YearMSc. 2 year
DurationTwo blocks
 
Credits4 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 4 timers skriftlig auditorieeksamen. Alle hjælpemidler tilladt, herunder internet ved brug af egen computer.

pass/fail, internal examiner

Dates of Exam:
11 September 2010
 
Requirement For Attending ExamGodkendelse af opgavebesvarelse på blok 4b.
 
Organisation of TeachingUge 25: Forelæsning 8-10 og 13-14. Øvelser 10-12 og 14-16. Uge 36: Forelæsning 8-10 og 13-14. Øvelser 10-12 og 14-16.Dog gennemføres en øvelse (8-17)uden for KU-LIFE - Frederiksberg.
 
Block PlacementBlok 4b
Week Structure: Udenfor ugestruktur, uge 9, hele dage

Blok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Uge 1 (= uge 36), hele dage
Øvelser integreres med forelæsninger i løbet af dagen

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesBachelor og 1. kandidatår.
 
RestrictionsIngen
 
Course Contents
Kursus omfatter forelæsninger og praktiske og teoretiske øvelser vedrørende lovgivning om dyrlægegerning og veterinærvæsenets opbygning, lægemidler, foder og destruktionsanstalter, hold af dyr, dyreværn (herunder transport, aflivning og velfærdsvurdering), bekæmpelse og strategier herfor af husdyrsygdomme, EU veterinære forhold, sæd og embryoner og æg, omsætning af dyr, ud- og indførsel af dyr og animalske produkter, samt avlsforhold. Der gennemføres øvelser i ovenstående emner samt i planlægning af bekæmpelsesprogrammer samt praktiske beredskabsøvelser. Der gives forelæsninger og gennemføres øvelser i at kunne kombinere lovgivningsmæssige forhold med medicinsk, patologisk og klinisk viden og årsagsmæssige rækkefølger. Dette skal sætte den studerende i stand til at udføre sygdomsbekæmpelse og dyreværn og til at formulere sig fagligt objektivt også i handels-, dyreværns- og forsikrings, og syns- og skønssager.
 
Teaching And Learning Methods
Der gives oversigtsforelæsninger og afholdes øvelser med gruppearbejde i teoretiske og praktiske emner.
 
Learning Outcome
Kursets hovedformål er at lære den studerende at forvalte gældende regler vedrørende veterinærvæsen og husdyrsygdomme. Endvidere skal den studerende kunne anvende principper til at kombinere lovgivningsmæssige forhold med medicinsk, patologisk og klinisk viden og årsagsmæssige rækkefølger. På det grundlag skal den studerende kunne udtrykke sig fagligt objektivt også i handels-, dyreværns- og forsikringssager.

Når kurset er færdigt, forventes den studerende at kunne følgende:
Viden:
Kendskab til og forståelse af lovgivning om veterinærvæsen og husdyrsygdomme og om udformning af juridiske dokumenter.
Kendskab til procedurer for håndtering af handels-, dyreværns-, forsikrings- og syns- og skønssager.

Færdigheder:
Anvende og arbejde i henhold til lovgivning om dyrlægearbejde, veterinærvæsen og husdyrsygdomme.
Udforme juridiske dokumenter og heri formulere sig fagligt objektivt ved bedømmelse af tids- og årsagssammenhænge i handels-, dyreværns-, forsikrings- og syns- og skønssager.
Formulere sig fagligt korrekt og i lægmandssprog med henblik på, at de juridiske dokumenter skal kunne bruges i retslige og civile instanser, der ikke har kendskab til veteriært fagsprog.

Kompetencer:
Samarbejde med dyreejere, andre dyrlæger (herunder myndighedsansatte) og med retsinstanser (herunder politi) om sygdomsbekæmpelse og i handels-, dyreværns-, forsikrings- og syns- og skønssager.
Tage veterinært ansvar i hht lovgivning i kritiske situationer.
Tage ansvar for egen opdatering af kendskab til veterinærrelateret lovgivning.
 
Course Litterature
I. Husdyrsygdomme og veterinærvæsen, udgivet af Forlaget Thomson online på www.thomson.dk (kræver abonnement). Alternativt kan lovgivning hentes på www.retsinfo.dk. II. Noter om EU-lovgivningen på de veterinære områder (på CampusNet). III. Uddrag af bog: Nielsen, M.: Uddrag af Veterinær retsmedicin. 3. udgave af vejledning i veterinær retslære, 1. del. København, Kandrup & Wunsch forlag 1956, side 31-61 indgår i pensum. Redigeret og sprogligt revideret af lektor H.B. Simonsen 23. oktober 2001. (på CampusNet).
 
Course Coordinator
Jens Frederik Gramstrup Agger, jfa@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Populationsbiology, Phone: 35333013
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
lectures30
theoretical exercises24
practicals6
examination6
preparation44

110