Responsible Department | Department of Veterinary Disease Biology | ||||||||||||||
Earliest Possible Year | Post experience Master´s Programme | ||||||||||||||
Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
Credits | 9 (ECTS) | ||||||||||||||
Level of Course | Post experience masters programme | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination No aid allowed Description of Examination: Der eksamineres i samlet pensum, men med udgangspunkt i afleveret projektrapport. 7-point scale, external examiner | ||||||||||||||
Requirement for Attending Exam | Udarbejdelse af projektrapport | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Undervisningsformen er forelæsninger, diskussioner og casearbejde ved to samlinger og selvstudie af udleveret materiale samt projektarbejde udenfor samlingerne. | ||||||||||||||
Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||
I dette kursus undervises i velkendte såvel som nye zoonoser med fokus på at opnå detaljeret biologisk viden om disse organismer. Den nyeste viden indenfor udbredelse og transmissionsveje af disse zoonoser vil blive belyst samt deres evne til at fremkalde sygdom (virulens) hos forbrugeren. Endvidere vil kurset give et grundigt kendskab til de mikrobielle og molekylære principper, som danner grundlag for moderne molekylære metoder til påvisning og type-inddeling af mikroorganismer samt disse metoders anvendelse til forebyggelse og kontrol af mikrobiologisk forårsagede trusler mod forbrugersikkerhed. Dette inkluderer bl.a. principper indenfor genetik og DNA-teknologi, som ligger til grund for metoderne til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer samt den cellebiologi, der er nødvendig for forståelse af metoderne til bestemmelse af toksicitet og virulens. I den kemiske del af kurset behandles kemisk forurening af levnedsmidler, toksikologiske testmetoder, lovgivning vedr. tilsætnings-stoffer og restkoncentrationer; risikoanalyse og -håndtering. | |||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger, diskussioner og cases i forbindelse med to samlinger på LIFE. Derudover er der selvstudie af udleveret skriftligt materiale, samt projektarbejde indenfor kursets overordnede problemstillinger. Afslutningsvis afleveres en projektrapport. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende kendskab til moderne principper for forebyggelse og kontrol af mikrobiologisk og kemisk forsagede trusler mod forbrugersikkerhed. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden . Udvise overblik over aktuelle og potentielle zoonoser . Udvise overblik over karakteristiske biologiske problemstillinger for væsentligste zoonoser . Nævne moderne påvisnings- og typningsmetoder og beskrive deres anvendelse i udbrudseftersporing og kontrol . Redegøre for principper for fastlæggelse af acceptabel daglig indtagelse af kemiske substanser . Redegøre for principper bag toksikologiske testmetoder . Redegøre for principper bag metoder til bestemmelse af virulens. Færdigheder . Formidle viden om moderne metoder der ligger bag risikoforebyggelse, kontrol og udbrudseftersporing af mikrobiologisk og kemisk forårsagede trusler mod forbrugersikkerhed . Anvende viden om zoonoser til analyse af fødevaresikkerhed i hele produktionskæder fra jord til bord Kompetencer . Vurdere sikkerhedsmæssige problemstillinger i fødevareproduktion . Arbejde selvstændigt med en valgt problemstilling indenfor fødevaresikkerhed | |||||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||||
Der udleveres kompendium indeholdende relevant skriftligt materiale indefor kursets fagområde. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Lone Brøndsted, lobr@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 353-32764 | |||||||||||||||
Course Fee | |||||||||||||||
16.250 Dkr | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee MSN | |||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||
| |||||||||||||||