150541 Microbial and Chemical Food Safety

Details
Responsible DepartmentDepartment of Veterinary Disease Biology

Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOutside schedule
 
Credits9 (ECTS)
 
Level of CoursePost experience masters programme
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


No aid allowed

Description of Examination: Der eksamineres i samlet pensum, men med udgangspunkt i afleveret projektrapport.

7-point scale, external examiner
 
Requirement for Attending ExamUdarbejdelse af projektrapport
 
Organisation of TeachingUndervisningsformen er forelæsninger, diskussioner og casearbejde ved to samlinger og selvstudie af udleveret materiale samt projektarbejde udenfor samlingerne.
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Language of InstructionDanish
 
Course Content
I dette kursus undervises i velkendte såvel som nye zoonoser med fokus på at opnå detaljeret biologisk viden om disse organismer. Den nyeste viden indenfor udbredelse og transmissionsveje af disse zoonoser vil blive belyst samt deres evne til at fremkalde sygdom (virulens) hos forbrugeren. Endvidere vil kurset give et grundigt kendskab til de mikrobielle og molekylære principper, som danner grundlag for moderne molekylære metoder til påvisning og type-inddeling af mikroorganismer samt disse metoders anvendelse til forebyggelse og kontrol af mikrobiologisk forårsagede trusler mod forbrugersikkerhed. Dette inkluderer bl.a. principper indenfor genetik og DNA-teknologi, som ligger til grund for metoderne til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer samt den cellebiologi, der er nødvendig for forståelse af metoderne til bestemmelse af toksicitet og virulens. I den kemiske del af kurset behandles kemisk forurening af levnedsmidler, toksikologiske testmetoder, lovgivning vedr. tilsætnings-stoffer og restkoncentrationer; risikoanalyse og -håndtering.
 
Teaching and learning Methods
Forelæsninger, diskussioner og cases i forbindelse med to samlinger på LIFE. Derudover er der selvstudie af udleveret skriftligt materiale, samt projektarbejde indenfor kursets overordnede problemstillinger. Afslutningsvis afleveres en projektrapport.
 
Learning Outcome
Formålet med kurset er at give de studerende kendskab til moderne principper for forebyggelse og kontrol af mikrobiologisk og kemisk forsagede trusler mod forbrugersikkerhed.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden
. Udvise overblik over aktuelle og potentielle zoonoser
. Udvise overblik over karakteristiske biologiske problemstillinger for væsentligste zoonoser
. Nævne moderne påvisnings- og typningsmetoder og beskrive deres anvendelse i udbrudseftersporing og kontrol
. Redegøre for principper for fastlæggelse af acceptabel daglig indtagelse af kemiske substanser
. Redegøre for principper bag toksikologiske testmetoder
. Redegøre for principper bag metoder til bestemmelse af virulens.

Færdigheder
. Formidle viden om moderne metoder der ligger bag risikoforebyggelse, kontrol og udbrudseftersporing af mikrobiologisk og kemisk forårsagede trusler mod forbrugersikkerhed
. Anvende viden om zoonoser til analyse af fødevaresikkerhed i hele produktionskæder fra jord til bord

Kompetencer
. Vurdere sikkerhedsmæssige problemstillinger i fødevareproduktion
. Arbejde selvstændigt med en valgt problemstilling indenfor fødevaresikkerhed
 
Course Literature
Der udleveres kompendium indeholdende relevant skriftligt materiale indefor kursets fagområde.
 
Course Coordinator
Lone Brøndsted, lobr@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 353-32764
 
Course Fee
16.250 Dkr
 
Study Board
Study Committee MSN
 
Work Load
lectures40
theoretical exercises8
project work100
preparation99
examination0.5

247.5