Responsible Department | Department of Food Science | ||||||||||||||
Earliest Possible Year | Post experience Master´s Programme | ||||||||||||||
Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Level of Course | Post experience masters programme | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination No aid allowed Description of Examination: 7-point scale, internal examiner | ||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||
Kurset inddeles i korterer temaer, primært bestående af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer. Herefter udarbejdes mindrer teoretisk/praktisk projektopgaver relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. | |||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||
Kurset består af forelæsninger og laboratoriedemonstrationer samt mindrer teoretisk/praktisk projektopgaver relateret til specifikke problemstillinger af relevans for de studerende. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
DNA teknologi og mikrobiel identifikation Indledningsvist gennemgås grundlæggende principper indenfor cytologi, genetik og DNA-teknologi af såvel pro- som eukaryote mikroorganismer. Metoder til identifikation og typebestemmelse af mikroorganismer vil blive demonstreret i teori og praksis. Metoder til påvisning af GMO i råvarer og fødevarer vil blive gennemgået. Fermenteringsteknologi, starterkulturer og enzymologi Grundlæggende teknikker inden for fermenteringsteknologi vil blive gennemgået i teori og praksis. Anvendelse af starterkulturer i produktion af fødevarer vil blive gennemgået. Potentielle anvendelsesmuligheder af biokonserverende kulturer samt pre- og probiotika diskuteres ligesom væsent-lige aspekter indenfor enzymologi vil blive gennemgået. Systembiologi, dyrkningsfrie analyseteknikker og cellekulturer "System biology" herunder DNA og proteinsekventering, bioinformatik, micro-array teknologi samt andre metoder til transkriptom- og proteomanalyse vil blive gennemgået og så vidt muligt de-monstreret. Udvalgte DNA/RNA baserede metoder til dyrkningsfri analyse af kom-plekse mikropopulationer vil blive gennemgået og demonstreret. Desuden vil grundlæggende prin-cipper for dyrkning af cellekulturer vil blive gennemgået. | |||||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||||
Kursus litteraturen består primært af udleverede undervisningsmateriale. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Rene Lametsch, rla@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 353-33483 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee MSN | |||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||
| |||||||||||||||