260024 Husdyrproduktion

Detaljer
Ansvarligt institutInstitut for Produktionsdyr og Heste

English TitleAnimal Production
Tidligst mulig placeringBachelor 2. år
VarighedEn blok
 
Pointværdi7.5 (ECTS)
 
KursustypeBachelorkursus
 
EksamenSluteksamen

skriftlig prøve


Skriftlig auditorieeksamen

Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Skriftlig auditorieeksamen på 4 timer

Vægtning: 100%



7-trinsskala, intern censur

Eksamensdatoer:
26. januar 2011
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenMindst 4 ud af 5 mindre projektopgaver skal være godkendt.
 
Rammer for UndervisningUndervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og gruppevis udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset.
 
BlokplaceringBlok 2
Ugestruktur: C
 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger210005 Statistisk dataanalyse 1
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kursusindhold
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med:
- Planlægning af produktionssystemer
- Planlægning og budgettering af foderforsyning
- Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter
- Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter
- Fortolkning af målte produktionsresultater
- Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen

I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller.
 
Undervisningsform
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ.
 
Målbeskrivelse
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt kendskab til brug af modeller.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
- Beskrive faktorer og processer i en husdyrproduktion med kvæg svin eller fjerkræ.
- Redegøre for de almindeligste husdyrproduktionssystemer.

Færdigheder:
- Opstille enkle budgetter for foderforsyning og drift.
- Anvende enkle metoder til dimensionering og planlægning af produktionsanlæg.
- Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed.

Kompetencer:
- Fortolke og vurdere målte produktionsresultater samt resultater fra modelberegninger.
 
Litteraturhenvisninger
Jørgen Peder Christiansen: Svinehold en grundbog. 4. rev. udgave 2006, 216 sider. Landbrugsforlaget.

Dorte Marcussen og Annette Krog: Malkekvæghold. 4.rev. udgave 2008, 240 sider. Landbrugsforlaget.

Hans Peter Bay m.fl.: Konsumæg. 1. udgave 2001, 135 sider.

Anders Ringgaard Kristensen, Erik Jørgensen & Nils Toft: Herd Management Science. I. Basic concepts. Preliminary edition 2007, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, 140 sider.
 
Kursusansvarlig
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 353-33586
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger54
teoretiske øvelser28
projektarbejde54
ekskursioner10
forberedelse56
eksamen4

206