260024 Animal Production

Details
Responsible DepartmentDepartment of Large Animal Sciences

Earliest Possible YearBSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: Skriftlig auditorieeksamen på 4 timer

Weight: 100%



7-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
26 January 2011
 
Requirement for Attending ExamMindst 4 ud af 5 mindre projektopgaver skal være godkendt.
 
Organisation of TeachingUndervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og gruppevis udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset.
 
Block PlacementBlok 2
Week Structure: C
 
Language of InstructionDanish
 
Optional Prerequisites210005 Statistical Data Analysis 1
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med:
- Planlægning af produktionssystemer
- Planlægning og budgettering af foderforsyning
- Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter
- Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter
- Fortolkning af målte produktionsresultater
- Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen

I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller.
 
Teaching and learning Methods
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ.
 
Learning Outcome
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt kendskab til brug af modeller.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
- Beskrive faktorer og processer i en husdyrproduktion med kvæg svin eller fjerkræ.
- Redegøre for de almindeligste husdyrproduktionssystemer.

Færdigheder:
- Opstille enkle budgetter for foderforsyning og drift.
- Anvende enkle metoder til dimensionering og planlægning af produktionsanlæg.
- Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed.

Kompetencer:
- Fortolke og vurdere målte produktionsresultater samt resultater fra modelberegninger.
 
Course Literature
Jørgen Peder Christiansen: Svinehold en grundbog. 4. rev. udgave 2006, 216 sider. Landbrugsforlaget.

Dorte Marcussen og Annette Krog: Malkekvæghold. 4.rev. udgave 2008, 240 sider. Landbrugsforlaget.

Hans Peter Bay m.fl.: Konsumæg. 1. udgave 2001, 135 sider.

Anders Ringgaard Kristensen, Erik Jørgensen & Nils Toft: Herd Management Science. I. Basic concepts. Preliminary edition 2007, Faculty of Life Sciences, University of Copenhagen, 140 sider.
 
Course Coordinator
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 353-33586
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Work Load
lectures54
theoretical exercises28
project work54
Excursions10
preparation56
examination4

206