Ansvarligt institut | Institut for Produktionsdyr og Heste
50 % Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab 50 % | ||||||||||||||||
English Title | Poultry- and Furproduction | ||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Kandidat 1.år til Kandidat 2. år | ||||||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen mundtlig eksamen Portfolio eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Mundtlig eksamination på baggrund af rapport 7-trinsskala, intern censur | ||||||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Aflevering af kursusrapport | ||||||||||||||||
Rammer for Undervisning | Korte faglige oplæg, udarbejdelse af rapporter, seminarer | ||||||||||||||||
Blokplacering | Blok 4 Ugestruktur: A | ||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||
Kurset vil give de studerende viden om de specielle forhold omkring fjerkræ- og pelsdyrproduktion herunder energi- og næringsstofbehov, fodring, foderteknologi, -hygiejne og -kvalitet samt avl, sortering af dyr og dyrevelfærd. Endvidere gives indsigt i produktionsøkonomiske aspekter, miljøforhold og regler om hold af pelsdyr og fjerkræ. | |||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||
I indledende forelæsninger gennemgås basale områder og produktionsorienterede emner. De studerende danner efterfølgende grupper med henblik på at arbejde projektbaseret med et valgt emneområde. Projektarbejdet resulterer i en rapport, som danner grundlag for den individuelle eksamination. | |||||||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||||||
De studerende skal opnå: Kendskab til energi- og næringsstofforsyningen og til anvendte fodersammensætninger i forskellige dele af produktionscyklus. Reproduktion og valg af parringssystemer. Avl og det anvendte avlssystem. Indsigt i væsentlige produktionsøkonomiske og miljømæssige faktorer. Indsigt i velfærdsaspekter i fjerkræ- og pelsdyrproduktionen. De studerende skal være i stand til at vurdere og analysere fjerkræ- og pelsproduktionsbedrifter. | |||||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||
Nutrient requirement of Poultry (1994)National Academy Press Rose, S.P. (1997)Principle of Poultry Science, CAB International Hunton, P. (Ed.) (1995)Poultry Production, World Animal Science Thear, Kathie (1999). Free-range Poultry, Farming Press Tauson, A.H. & Valtonen, M. 1992. Reoroduction in caenivorous animals. NJF-Uredning/Rapport nr 75. Jordbrugsforlaget , København. 172pp. Enggaard Hansen, N., Finne, L. Skrede, A. & Tauson A.-H. 1991. Energiforsyningen hos mink og ræv, NJF-Utredning /Rapport Nr. 63. DSR Forlag, København. 58 pp. Tauson, A.-H., Olafsson, B., Elnif, J., Treuhart, J. & Ahlstrøm, Ø. 1992. Minkens och rævens mineralførsørjning. NJF-Utredning/Rapport Nr. 79. Jordbrugsforlaget, København. 104 pp. Ahlstrøm, Ø., Alden, E., Børsting C.F., Dahlman, T., Elnif, J. Enggaard Hansen, N., Makela, J., Pølønen, I & Skrede, A. 2004. Handbok for formidler til pelsdyr. NJF-Utredning/Rapport Nr. 502. Ås. 74 pp. | |||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 353-33090 Niels Enggaard Hansen, nih@life.ku.dk, Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab/Husdyrernæring, Tlf: 353-33040 | |||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||