260034 Poultry- and Furproduction

Details
Responsible DepartmentDepartment of Large Animal Sciences   50 %
Department of Basic Animal and Veterinary Sciences   50 %

Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination

Portfolio Examination


All aids allowed

Description of Examination: Mundtlig eksamination på baggrund af rapport

7-point scale, internal examiner
 
Requirement for Attending ExamAflevering af kursusrapport
 
Organisation of TeachingKorte faglige oplæg, udarbejdelse af rapporter, seminarer
 
Block PlacementBlok 4
Week Structure: A
 
Language of InstructionDanish
 
Course Content
Kurset vil give de studerende viden om de specielle forhold omkring fjerkræ- og pelsdyrproduktion herunder energi- og næringsstofbehov, fodring, foderteknologi, -hygiejne og -kvalitet samt avl, sortering af dyr og dyrevelfærd. Endvidere gives indsigt i produktionsøkonomiske aspekter, miljøforhold og regler om hold af pelsdyr og fjerkræ.
 
Teaching and learning Methods
I indledende forelæsninger gennemgås basale områder og produktionsorienterede emner. De studerende danner efterfølgende grupper med henblik på at arbejde projektbaseret med et valgt emneområde. Projektarbejdet resulterer i en rapport, som danner grundlag for den individuelle eksamination.
 
Learning Outcome
De studerende skal opnå:
Kendskab til energi- og næringsstofforsyningen og til anvendte fodersammensætninger i forskellige dele af produktionscyklus.
Reproduktion og valg af parringssystemer.
Avl og det anvendte avlssystem.
Indsigt i væsentlige produktionsøkonomiske og miljømæssige faktorer.
Indsigt i velfærdsaspekter i fjerkræ- og pelsdyrproduktionen.

De studerende skal være i stand til at vurdere og analysere fjerkræ- og pelsproduktionsbedrifter.
 
Course Literature
Nutrient requirement of Poultry (1994)National Academy Press
Rose, S.P. (1997)Principle of Poultry Science, CAB International
Hunton, P. (Ed.) (1995)Poultry Production, World Animal Science
Thear, Kathie (1999). Free-range Poultry, Farming Press
Tauson, A.H. & Valtonen, M. 1992. Reoroduction in caenivorous animals. NJF-Uredning/Rapport nr 75. Jordbrugsforlaget , København. 172pp.
Enggaard Hansen, N., Finne, L. Skrede, A. & Tauson A.-H. 1991. Energiforsyningen hos mink og ræv, NJF-Utredning /Rapport Nr. 63. DSR Forlag, København. 58 pp.
Tauson, A.-H., Olafsson, B., Elnif, J., Treuhart, J. & Ahlstrøm, Ø. 1992. Minkens och rævens mineralførsørjning. NJF-Utredning/Rapport Nr. 79. Jordbrugsforlaget, København. 104 pp.
Ahlstrøm, Ø., Alden, E., Børsting C.F., Dahlman, T., Elnif, J. Enggaard Hansen, N., Makela, J., Pølønen, I & Skrede, A. 2004. Handbok for formidler til pelsdyr. NJF-Utredning/Rapport Nr. 502. Ås. 74 pp.
 
Course Coordinator
Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 353-33090
Niels Enggaard Hansen, nih@life.ku.dk, Department of Basic Animal and Veterinary Sciences/Animal Nutrition, Phone: 353-33040
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Work Load
lectures20
project work110
supervision7
preparation60
Excursions8
examination1

206