270062 Kvalitetssikring, administration og ledelse NEDLAGT

Detaljer
Ansvarligt institutInstitut for Human Ernæring

English TitleQuality Assurance and Management
Tidligst mulig placeringKandidat 1.år
VarighedEn halv blok
 
Pointværdi7.5 (ECTS)
 
KursustypeKandidatkursus
 
EksamenSluteksamen

mundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Individuel, mundtlig eksamination med udgangspunkt i projektrapport, der omhandler teorien bag en konkret kvalitetsmåling på en sygehusafdeling, samt de mulige initiativer til forbedring af den pågældende kvalitet.

Vægtning: Mundtlig eksamination: 100%



7-trinsskala, ekstern censur
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenI forløbet afleveres 2 rapporter på i alt ca. 10 sider om specificerede emner i administration og ledelse. Disse skal godkendes før den mundtlige eksamen.
 
BlokplaceringBlok 4
Ugestruktur: A, KURSET ER NEDLAGT FRA INDEVÆRENDE STUDIEÅR OG UDBYDES DERFOR IKKE
 
UndervisningssprogDansk
 
PointspærringKurset kan ikke følges af KE studerende, der skal tage tema kurset 270034
 
Anbefalede forudsætningerSom ved optagelse på kandidatstudiet i klinisk ernæring. Udbydes også som efteruddannelseskursus for deltagere med tilsvarende forudsætninger.
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kursusindhold
Den omtrentlige fordeling af de 4½ uge vil være ½ uge med forelæsninger og rapport om administrative problemstillinger. 1 uge med 3 forelæsninger pr. uge og øvelser samt rapport om ledelses problemstillinger. 3½ uge med kvalitetsudvikling, gruppebaseret projektrapport, der udarbejdes sideløbende med undervisning og med adgang til vejledning. Danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen, 4 forelæsninger pr. uge og øvelser.
 
Undervisningsform
Forelæsninger 2-3 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne, gruppebaseret med afsluttede diskussion med underviser. De teoretiske øvelser danner grundlag for 2 rapporter om et specificeret emne inden for henholdvis administration og ledelse. En større rapport, der opstiller et fuldstændigt kvalitetsprojekt inden for klinisk ernæring inklusive forbedringsdelen, danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen.
 
Målbeskrivelse
Viden:
- finde og anvende regelsæt for almindelige administrative opgaver
- udvise overblik over ledelsesmæssige principper

Færdigheder:
- forklare principper for konfliktløsning
- forklare sundhedsvæsenets samarbejdsformer
- planlægge og analysere kvalitetsmålinger og opstille en plan for forbedring
- opstille program til evaluering af organisatioriske svagheder.

Kompetencer:
- samarbejde med andre om at gennemføre et (teoretisk)kvalitetudviklingsprojekt
- selvstændigt diskutere fordele og svagheder ved forskellige metoder til kvalitetsmåling og -forbedring
- selvstændigt bedømme andres kvalitetsudvilklingsprojekter

 
Litteraturhenvisninger
Flemming Ettrup: Virksomhedsdrift. Erhvervsskolernes Forlag.
Johan Kjærgaard et al. Kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Munksgaard.
 
Kursusansvarlig
Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimentel ernæring, Tlf: 353-32504
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger24
teoretiske øvelser66
projektarbejde60
forberedelse55
eksamen1

206