Ansvarligt institut | Institut for Human Ernæring | ||||||||||||||
English Title | Quality Assurance and Management | ||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Kandidat 1.år | ||||||||||||||
Varighed | En halv blok | ||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen mundtlig eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Individuel, mundtlig eksamination med udgangspunkt i projektrapport, der omhandler teorien bag en konkret kvalitetsmåling på en sygehusafdeling, samt de mulige initiativer til forbedring af den pågældende kvalitet. Vægtning: Mundtlig eksamination: 100% 7-trinsskala, ekstern censur | ||||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | I forløbet afleveres 2 rapporter på i alt ca. 10 sider om specificerede emner i administration og ledelse. Disse skal godkendes før den mundtlige eksamen. | ||||||||||||||
Blokplacering | Blok 4 Ugestruktur: A, KURSET ER NEDLAGT FRA INDEVÆRENDE STUDIEÅR OG UDBYDES DERFOR IKKE | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Pointspærring | Kurset kan ikke følges af KE studerende, der skal tage tema kurset 270034 | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | Som ved optagelse på kandidatstudiet i klinisk ernæring. Udbydes også som efteruddannelseskursus for deltagere med tilsvarende forudsætninger. | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Den omtrentlige fordeling af de 4½ uge vil være ½ uge med forelæsninger og rapport om administrative problemstillinger. 1 uge med 3 forelæsninger pr. uge og øvelser samt rapport om ledelses problemstillinger. 3½ uge med kvalitetsudvikling, gruppebaseret projektrapport, der udarbejdes sideløbende med undervisning og med adgang til vejledning. Danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen, 4 forelæsninger pr. uge og øvelser. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Forelæsninger 2-3 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne, gruppebaseret med afsluttede diskussion med underviser. De teoretiske øvelser danner grundlag for 2 rapporter om et specificeret emne inden for henholdvis administration og ledelse. En større rapport, der opstiller et fuldstændigt kvalitetsprojekt inden for klinisk ernæring inklusive forbedringsdelen, danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen. | |||||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||||
Viden: - finde og anvende regelsæt for almindelige administrative opgaver - udvise overblik over ledelsesmæssige principper Færdigheder: - forklare principper for konfliktløsning - forklare sundhedsvæsenets samarbejdsformer - planlægge og analysere kvalitetsmålinger og opstille en plan for forbedring - opstille program til evaluering af organisatioriske svagheder. Kompetencer: - samarbejde med andre om at gennemføre et (teoretisk)kvalitetudviklingsprojekt - selvstændigt diskutere fordele og svagheder ved forskellige metoder til kvalitetsmåling og -forbedring - selvstændigt bedømme andres kvalitetsudvilklingsprojekter | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Flemming Ettrup: Virksomhedsdrift. Erhvervsskolernes Forlag. Johan Kjærgaard et al. Kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Munksgaard. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimentel ernæring, Tlf: 353-32504 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||