270062 Quality Assurance and Management

Details
Responsible DepartmentDepartment of Human Nutrition

Earliest Possible YearMSc. 1 year
DurationHalf a block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseMSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Individuel, mundtlig eksamination med udgangspunkt i projektrapport, der omhandler teorien bag en konkret kvalitetsmåling på en sygehusafdeling, samt de mulige initiativer til forbedring af den pågældende kvalitet.

Weight: Mundtlig eksamination: 100%



7-point scale, external examiner
 
Requirement for Attending ExamI forløbet afleveres 2 rapporter på i alt ca. 10 sider om specificerede emner i administration og ledelse. Disse skal godkendes før den mundtlige eksamen.
 
Block PlacementBlok 4
Week Structure: A, KURSET ER NEDLAGT FRA INDEVÆRENDE STUDIEÅR OG UDBYDES DERFOR IKKE
 
Language of InstructionDanish
 
No Credit Points WithKurset kan ikke følges af KE studerende, der skal tage tema kurset 270034
 
Optional PrerequisitesSom ved optagelse på kandidatstudiet i klinisk ernæring. Udbydes også som efteruddannelseskursus for deltagere med tilsvarende forudsætninger.
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Den omtrentlige fordeling af de 4½ uge vil være ½ uge med forelæsninger og rapport om administrative problemstillinger. 1 uge med 3 forelæsninger pr. uge og øvelser samt rapport om ledelses problemstillinger. 3½ uge med kvalitetsudvikling, gruppebaseret projektrapport, der udarbejdes sideløbende med undervisning og med adgang til vejledning. Danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen, 4 forelæsninger pr. uge og øvelser.
 
Teaching and learning Methods
Forelæsninger 2-3 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne, gruppebaseret med afsluttede diskussion med underviser. De teoretiske øvelser danner grundlag for 2 rapporter om et specificeret emne inden for henholdvis administration og ledelse. En større rapport, der opstiller et fuldstændigt kvalitetsprojekt inden for klinisk ernæring inklusive forbedringsdelen, danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen.
 
Learning Outcome
Viden:
- finde og anvende regelsæt for almindelige administrative opgaver
- udvise overblik over ledelsesmæssige principper

Færdigheder:
- forklare principper for konfliktløsning
- forklare sundhedsvæsenets samarbejdsformer
- planlægge og analysere kvalitetsmålinger og opstille en plan for forbedring
- opstille program til evaluering af organisatioriske svagheder.

Kompetencer:
- samarbejde med andre om at gennemføre et (teoretisk)kvalitetudviklingsprojekt
- selvstændigt diskutere fordele og svagheder ved forskellige metoder til kvalitetsmåling og -forbedring
- selvstændigt bedømme andres kvalitetsudvilklingsprojekter

 
Course Literature
Flemming Ettrup: Virksomhedsdrift. Erhvervsskolernes Forlag.
Johan Kjærgaard et al. Kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Munksgaard.
 
Course Coordinator
Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Clinical Nutrition, Phone: 353-32504
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures24
theoretical exercises66
project work60
preparation55
examination1

206