Responsible Department | Department of Human Nutrition | ||||||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year | ||||||||||||||
Duration | Half a block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Level of Course | MSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Individuel, mundtlig eksamination med udgangspunkt i projektrapport, der omhandler teorien bag en konkret kvalitetsmåling på en sygehusafdeling, samt de mulige initiativer til forbedring af den pågældende kvalitet. Weight: Mundtlig eksamination: 100% 7-point scale, external examiner | ||||||||||||||
Requirement for Attending Exam | I forløbet afleveres 2 rapporter på i alt ca. 10 sider om specificerede emner i administration og ledelse. Disse skal godkendes før den mundtlige eksamen. | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 4 Week Structure: A, KURSET ER NEDLAGT FRA INDEVÆRENDE STUDIEÅR OG UDBYDES DERFOR IKKE | ||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||
No Credit Points With | Kurset kan ikke følges af KE studerende, der skal tage tema kurset 270034 | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | Som ved optagelse på kandidatstudiet i klinisk ernæring. Udbydes også som efteruddannelseskursus for deltagere med tilsvarende forudsætninger. | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||
Den omtrentlige fordeling af de 4½ uge vil være ½ uge med forelæsninger og rapport om administrative problemstillinger. 1 uge med 3 forelæsninger pr. uge og øvelser samt rapport om ledelses problemstillinger. 3½ uge med kvalitetsudvikling, gruppebaseret projektrapport, der udarbejdes sideløbende med undervisning og med adgang til vejledning. Danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen, 4 forelæsninger pr. uge og øvelser. | |||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||
Forelæsninger 2-3 gange ugentligt ved ansatte samt eksterne specialister. Teoretiske øvelser sammenhængende med forelæsningerne, gruppebaseret med afsluttede diskussion med underviser. De teoretiske øvelser danner grundlag for 2 rapporter om et specificeret emne inden for henholdvis administration og ledelse. En større rapport, der opstiller et fuldstændigt kvalitetsprojekt inden for klinisk ernæring inklusive forbedringsdelen, danner grundlag for individuel, mundtlig eksamen. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Viden: - finde og anvende regelsæt for almindelige administrative opgaver - udvise overblik over ledelsesmæssige principper Færdigheder: - forklare principper for konfliktløsning - forklare sundhedsvæsenets samarbejdsformer - planlægge og analysere kvalitetsmålinger og opstille en plan for forbedring - opstille program til evaluering af organisatioriske svagheder. Kompetencer: - samarbejde med andre om at gennemføre et (teoretisk)kvalitetudviklingsprojekt - selvstændigt diskutere fordele og svagheder ved forskellige metoder til kvalitetsmåling og -forbedring - selvstændigt bedømme andres kvalitetsudvilklingsprojekter | |||||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||||
Flemming Ettrup: Virksomhedsdrift. Erhvervsskolernes Forlag. Johan Kjærgaard et al. Kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. Munksgaard. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Clinical Nutrition, Phone: 353-32504 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||
| |||||||||||||||