Responsible Department | Department of Agriculture and Ecology
67 % Department of Food Science 33 % | ||||||||||||||||||
Earliest Possible Year | Post experience Master´s Programme | ||||||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||||
Level of Course | Post experience masters programme | ||||||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination Some Aid allowed Description of Examination: Ved eksamen fremlægges kort dele af rapporten. Der kan eksamineres i hele rapportarbejdet samt det øvrige pensum. Weight: Mundtlig eksamen: 100% 7-point scale, internal examiner | ||||||||||||||||||
Requirement for Attending Exam | Aflevering af projektrapport | ||||||||||||||||||
Organisation of Teaching | Afholdes næste gang vinter 2013-14. Kurset består dels af forelæsninger som finder sted på to samlinger og dels af udarbejdelse af en projektopgave. | ||||||||||||||||||
Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||||||
Vegetabilske produkter: Modulet omhandler kvalitetsparametre for vegetative produkter herunder bl.a. indholdsstoffer som f.eks. protein, kulhydrat, fedt, smagsstoffer, vitaminer, mineraler, deres sammensætning og næringsværdi og andre faktorer er farve, renhed, udseende, form, konsistens, holdbarhed. I modulet vil produktionsfaktorer, som har betydning for produktkvalitet indgå, herunder sortsvalg, gødskning, pesticidanvendelse, skader som følge af svampe og insektangreb, mekaniske skader, høst, rensning, transport af råvarer samt opbevaringsforhold. Fordele og ulemper ved dyrkning af gensplejsede afgrøder samt risikovurdering vil også blive behandlet. Animalske produkter: Undervisning omhandler produktionssystemer og hvordan ernæring, fodersammensætning, opstald-ningsforhold og andre produktionsfaktorer kan påvirke råvarekvaliteten. I modulet introduceres de metoder man har til at overvåge og kontrollere kvalitetetsparametre i en husdyrproduktion, ligesom kvalitetsanalyser behandles. Modulet indeholder også bioteknologiske metoders anvendelse samt etiske problemstillinger. | |||||||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||||||
Der er 4 undervisningsdage med holdundervisning på Københavns Universitet (KU) og en dag på Danmark Tekniske Universitet (DTU). Undervisningen består af et intensivt forelæsningsprogram samt nogle få praktiske og teoretisk øvelser. Derudover skriver de studerende en projektrapport vedr. et delvist selvvalgt emne. Projektrapporten kan udarbejdes af en gruppe på 2-3 studerende eller individuelt. Emnet skal godkendes af kursuskoordinatoren, som knytter en faglig vejleder til de studerende. | |||||||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||||||
Viden: - beskrive hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt. - opsummere råvarerhåndteringens indvirkning på kvalitet - udvise overblik over betydningen af overvågning og kontrol af råvareproduktionen Færdigheder: - formidle viden skriftligt og mundtligt om problemstillinger, der vedrører fremstilling af råvarer til fødevareproduktion - forklare sammenhænge mellem produktionsmetoder og råvarekvalitet Kompetencer: - bedømme produktionsprocesser for råvarer og analysere styrke og svagheder af betydning for kvaliteten. - diskutere og vurdere betydningen af overvågning og kontrol af råvareproduktionen. - anvende udvalgte parametre til analyse af råvarekvalitet | |||||||||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||||||||
Litteratur, der indgår i pensum vil være tilgængelig via campusnet, eller blive udleveret, hvilket indbefatter artikler, PowerPoint-præsentationer og lign. | |||||||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||||||
Christian Andreasen, can@life.ku.dk, Department of Agriculture and Ecology/Crop Science, Phone: 353-33453 | |||||||||||||||||||
Course Fee | |||||||||||||||||||
Pris (2009): 11.250 kr | |||||||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||