150890 Diplomkursus: Afgangsprojekt

Detaljer
Ansvarligt institutSkov & Landskab

English TitleFinal Project
Tidligst mulig placeringMaster udd. (efteruddannelse)
VarighedUdenfor blokstruktur
 
Pointværdi15 (ECTS)
 
KursustypeDIPLOM kurser (efteruddannelse)
 
EksamenSluteksamen

mundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Fremlæggelse af rapport herefter eksamination.

Vægtning: Rapporten 70% Fremlæggelse og forsvar 30%



7-trinsskala, ekstern censur
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenAfleveret afgangsprojekt
 
Rammer for UndervisningModulet afvikles i form af 2 x 2 dages seminarer. Før, i den mellemliggende periode og efter arbejder kursisten med et selvvalgt projekt med vejledning
 
BlokplaceringUdenfor blokstruktur

Udenfor blokstruktur
 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætningerDet er en forudsætning for optag på modulet, at kursisten har gennemført uddannelsens obligatoriske moduler (30 ECTS-point efter ny ordning) og tilvalgsmoduler (15 ECTS-point efter ny ordning).
 
Begrænset deltagerantal25
 
Kursusindhold
Videnskabsteori, dataindsamling, databehandling, literatursøgningsmetoder samt skriftlig og mundtlig retorik. Endvidere projektvejledning.
 
Undervisningsform
Seminarer plus projektvejledning
 
Målbeskrivelse
Formålet med afgangsprojektet er,
1. at den studerende dokumenterer kompetence til selvstændigt at omsætte forudgående modulers teori/viden omkring parkvirksomhed til en lokal praksis/handling og gerne set i et generelt perspektiv,
2. at den studerende med udgangspunkt i en virksomhed viser sine erhvervede kompetencer til selvstændigt dels at analysere problemstillinger og reflektere over praksis, og dels at beskrive, formulere og formidle problemstillinger samt interventions- og handlemuligheder, og
3. at problemstillinger, research og løsninger formidles som en rapport, som demonstrerer, at læringsmålene for diplomuddannelserne jf. kvalifikationsrammen for de videregående uddannelser er opnået.

Viden. Den studerende har på uddannelsen fået udbygget sit vidensfelt til at lede og rådgive om anlæg og drift og kan herom præstere et forståelses- og refleksionsniveau.
1. Vidensfeltet består af teori, metoder og praksis inden for opgavestyring og opgavedeling ved anlæg og drift af grønne områder.
2. Forståelses- og refleksionsniveauet er den studerendes evne til at beskrive/sammenfatte og forstå/reflektere over teorier, metoder og praksis inden for planlægning og styring af anlægs- og driftsprocesser og processernes input og resultater. Processerne er sammenhængende kæder af aktiviteter, der tilfører værdi til interessenterne.

Færdigheder. Den studerende skal kunne anvende metoder og redskaber fra gennemførte moduler samt kunne anvende generelle færdigheder, der knytter sig til beskæftigelse som bestiller, rådgiver og/eller leder af anlægs- og driftsvirksomhed. Den studerende kan eksempelvis udtrykke færdigheder ved at analysere, argumentere, relatere, sammenligne, forklare, vurdere og stille diagnose og anvise løsningsmuligheder. At stille diagnose vil her sige dels at dokumentere, at det udpegede problem reelt er et problem, og dels at bestemme problemets art.

Den studerendes færdighed vil blive aflæst på vurderinger og beslutninger samt formidlingen:
1. Vurdering og beslutning er en central færdighed i parkvirksomhed. Den studerende skal kunne vurdere og udvælge metoder og teorier i forhold til praksisnære og styringsrelaterede problemstillinger inden for anlæg og drift af grønne områder.
2. Formidlingen af færdigheder om styring af anlæg og drift skal den studerende kunne håndtere mht. faglige problemstillinger og løsningsmodeller. Færdighederne skal kunne formidles både skriftligt og mundtligt til et fagligt forum.

Kompetencer. Den studerendes personlige og selvstændige anvendelse af viden og færdigheder fra modulerne skal ses i forhold til handlingsrummet, samarbejde og ansvar samt læring. Den studerende kan f.eks. udtrykke kompetencer ved at teoretisere, generalisere, samarbejde (fagligt-tværfagligt), kritisere, anvise styring og teknologi, perspektivere, forudsige, bedømme, evaluere, planlægge og udvikle.

1. Handlingsrummet angår vidden/bredden i de arbejdsmæssige sammenhænge som typisk konsulent og bygherrerepræsentant og/eller som ledende medarbejder i en entreprenørvirksomhed, hvor færdighederne skal kunne bringes i aktion/udfoldelse i mere eller mindre uforudsigelige og komplekse sammenhænge.
2. Samarbejde og ansvar angår den studerendes evne til at indgå i forskellige og tværfaglige samarbejder på forskellige niveauer og med forskellige grader af ansvar for anlægs- og driftsopgaver.
3. Læring angår den studerendes evne til at tilegne sig ny viden og færdigheder inden for styring af anlæg og drift i mere eller mindre strukturerede og velkendte sammenhænge med mere eller mindre selvstændighed. Den studerende skal kunne identificere egne læringsbehov og strukturere egen læring i forskellige læringsmiljøer.
 
Kursusansvarlig
Karsten Eli Kring, kk@life.ku.dk, Skov & Landskab/Parker og Urbane Landskaber, Tlf: 353-31778
 
Deltagerbetaling
15700 kr
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger22
forberedelse44
projektarbejde312
vejledning35

413