220007 Food Physics

Details
Responsible DepartmentDepartment of Basic Science and Environment

Earliest Possible YearBSc. 1 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: Eksamen på 4 timer består af 4 opgaver med hver 4-5 delspørgsmål.

Weight: Alle delspørgsmål vægtes ligeligt.



7-point scale, internal examiner
 
Block PlacementBlok 3
Week Structure: B
 
Language of InstructionDanish
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
I kurset gennemgås grundlæggende teori for mekanik, hydromekanik, termodynamik og elektromagnetisk stråling. Der vises relevante anvendelser inden for disse hovedområder.

Mekanikdelen introducerer generelle begreber som kraft, bevægelsesmængde og energi samt anvendelser inden for stoffers elasticitet (træk/tryk, bøjning, drejning) og bevægelse, herunder rotation og vibration.

Hydrodynamikdelen beskriver viskøse væskers og gassers strømning samt overfladespænding.

Termodynamikken uddyber energi- og temperaturbegreberne, definerer entropi og behandler varmekraftmaskiner og varmetransport samt det kemiske potential.

Elektromagnetisk stråling beskrives i forbindelse med varmetransport og radioaktivitet.

 
Teaching and learning Methods
Forelæsninger og teoretiske (regne-)øvelser
 
Learning Outcome
Kurset søger at give de studerende en grundlæggende forståelse for nogle af de fysiske love, som optræder senere i løbet af studiet i fødevarevidenskab samt kort introducere anvendelserne af de samme fysiske love i fødevarerelevante sammenhænge.

Når kurset er færdigt, kan den studerende:

Viden:
Redegøre for grundlæggende fysiske love, principper, begreber og metoder, indenfor de udvalgte emneområder, som er relevante for fødevarevidenskab.

Færdigheder:
Anvende og kombinere definitioner og formler fra de udvalgte emneområder samt udføre enkle beregninger (inkl. enheder).

Kompetencer:
Identificere og analysere fødevarerelevante fysiske problemstilinger, fortolke resultatet af analysen og drage relevante konklusioner.
 
Course Literature
Fysik For LIFE. Steen Hansen. SL books, samt supplerende note, som kan downloades.
 
Course Coordinator
Steen Laugesen Hansen, slh@life.ku.dk, Department of Basic Sciences and Environment, Phone: 353-32320
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures48
theoretical exercises48
examination4
preparation106.25

206.25