250047 Advanced Plant Biology

Details
Responsible DepartmentDepartment of Plant Biology and Biotechnology

Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 4 timers skriftlig eksamen som dækker pensum, med flere spørgsmål

Weight: 100%



7-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
11 November 2011
 
Organisation of Teachingper uge vil forventes 2 dobbelt-forelæsninger, afvekslet med opgaver og teoretisk øvelser. Enkelte laboratorieøvelser inddrages. Der undervises på basis af lærebog, men udvalgte emner blive gennemgået ved inddragelse af primær litteratur.
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: B
 
Language of InstructionDanish
 
Optional Prerequisites230002 Biochemistry 1
240071 Basic Plant Biology
eller tilsvarende kurser
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Kurset tager udgangspunkt i den viden de studerende har opnået i grundlæggende kurser i biokemi, molekylæbiologi og plantebiologi. Kurset behandler et bredt udsnit af emner, dels nye emner og dels emner, som har været berørt på tidligere kurser, men hvor der her bliver gået mere i dybden. Kurset belyser samspillet mellem de enkelte processer, og kurset giver indsigt i hvordan planten fungerer både på det molekylære og cellulære plan og på helplanteniveau. Kurset søger at integrere denne viden, så den studerende får en indsigt hvordan hele planten fungerer som organisme i et samspil det omgivende miljø. Desuden gives centrale eksempler på anvendelse grundlæggende metoder i plantebiologisk forskning.

Kurset omfatter bl.a. følgende centrale emner:
Fotosyntesens biokemi og regulering, Kulhydratmetabolismen og dens regulering, biosyntesen af naturstoffer, kvælstofmetabolisme og -fixering, fotomorfogenese, og plantehormoner.
 
Teaching and learning Methods
Kurset omfatter forelæsninger, hvor centrale emner indenfor fagområdet gennemgås. Sideløbende med forelæsningerne gennemføres teoretiske øvelser hvor de studerende løser specifikke opgaver i dialog med underviseren. De enkelte opgaver er koordineret med de emner som behandles i forelæsningerne. På basis af enkelte emner gennemgås udvalgte metoder som anvendes i studiet af molekylære og fysiologiske processer, og disse illustreres med data-eksempler som grundlag for teoretiske øvelser. Enkelte emner illustreres med praktiske øvelser og ved besøg på instituttets forskningsenheder med demonstration af apparaturer/metoder.
 
Learning Outcome
Kursets hovesmålsætning er at give et bredt kendskab planters udvikling og en forståelse for de fysiologiske, molekylære og cellulære processer som ligger til grund for planters vækst og udvikling.

Når kurset er færdigt foventes den studerende at kunne:
Viden:
- Beskrive de grundlæggende molekylære og cellulære processer i planter.
- Udvise overblik over hvordan planters livsfunktioner fungerer på cellulært såvel som på helplante niveau.
- Beskrive og reflektere over hvordan de molekylære og cellulære processer tillader planter at tilpasse sig til væsentlige forandringer det omgivende miljø.

Færdigheder:
- Anvende teoretisk viden til løsning af teoretiske problemstillinger inden for plantefysiologi og -biokemi.

Kompetencer :
- Identificere plantebiologiske problemstillinger, og foreslå mulige løsninger på disse med grundlag i plantebiologiske processer og herunder inddrage overvejelser af betydningen af de givne væksfaktorer.
 
Course Literature
Taiz, L. and Zeiger, E.: Plant Physiology. Fourth Edition. Der tages forbehold for at lærebogen kan udskiftes indtil en uge før kursusstart.
 
Course Coordinator
Tom Hamborg Nielsen, thni@life.ku.dk, Department of Plant Biology and Biotechnology/Section for Molecular Plant Biology, Phone: 353-33338
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Work Load
lectures30
theoretical exercises24
practicals9
preparation139
supervision0
examination4

206