Ansvarligt institut | Institut for Human Ernæring
63 % Institut for Veterinær Sygdomsbiologi 37 % | ||||||||||
English Title | Pathology and Pharmacology | ||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 2. år | ||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Skriftlig auditorieeksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: 4 timers skriftlig eksamen. Denne eksamensform knytter sig til afprøvelse af opnåede teoretiske kompetencer inden for grundlæggende fødevarekemi og fysisk kemi. 7-trinsskala, intern censur | ||||||||||
Rammer for Undervisning | Forelæsninger og teoretiske øvelser. | ||||||||||
Blokplacering | Blok 3 Ugestruktur: B | ||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||
Anbefalede forudsætninger | Ernæring 5p DTU og Human fysiologi 5p DTU (Fagpakke: Fødevarer, Ernæring & Sundhed, 2. år blok 1+2). | ||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||
Begreber i almen sygdomslære (infektion, traume, kræft, degeneration) og basale begreber inden for sygdomme i mave-tarmkanal, lever, nyrer, lunger, hjerte, bevægeapparat og centralnervesystem. | |||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||
De enkelte dele af indholdsstoffer behandles i forelæsningsform. I løbet af kurset søges det - med udvalgte kliniske eksempler - at samle de præsenterede enkeltheder til et hele. De teoretiske øvelser skal uddybe forelæsningsstoffet og giver mulighed for en nærmere diskussion af enkeltproblemer. | |||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||
At give den studerende et kendskab til de processer, der forårsager sygdom hos mennesker; og som regulerer absorption og elimination af lægemidler, samt deres principielle virkningsmekanismer. Kurset er en forberedelse til den senere indlæring af næringsstoffers absorption, ekskretion, virkningsmekanisme og interaktion med lægemidler. Disse begreber er essentielle for den teoretiske og praktiske undervisning i kandidatuddannelserne Human Ernæring og Klinisk Ernæring. Kurset er obligatorisk på bacheloruddannelsen i fødevarevidenskab inden for fagpakken fødevarer, ernæring og sundhed. Viden -Kendskab til terminologi for de hyppigste patologiske processer og forståelse for de basale sygdomsfremkaldende mekanismer. -Kendskab til de hyppigste ernæringsrelaterede lidelser hos mennesket -Kendskab til absorption og elimination samt forståelse for principielle virkningsmekanismer. Færdigheder -Anvende prinicipielle patologiske og farmakologiske virkningsmekanismer i en ernæringsmæssig sammenhæng Kompetencer -Håndtere det komplekse samspil mellem patologi, farmakologi og ernæring. | |||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||
Tozer & Rowland, Introduction to Pharmacokinetics and Pharmacodynamics 2006 Robbins Basic Pathology. 8.udgave 2007 | |||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||
Thomas Thymann, ttn@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimentel ernæring, Tlf: 353-32622 Alan Steen Norddal Mortensen, alanm@dsr.life.ku.dk, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi/Biomedicin, Tlf: 353-33165 | |||||||||||
Studienævn | |||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||
| |||||||||||