270047 Pathology and Pharmacology

Details
Responsible DepartmentDepartment of Human Nutrition   63 %
Department of Veterinary Disease Biology   37 %

Earliest Possible YearBSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination


Written Exam in Lecturehall

All aids allowed

Description of Examination: 4 timers skriftlig eksamen. Denne eksamensform knytter sig til afprøvelse af opnåede teoretiske kompetencer inden for grundlæggende fødevarekemi og fysisk kemi.

7-point scale, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger og teoretiske øvelser.
 
Block PlacementBlok 3
Week Structure: B
 
Language of InstructionDanish
 
Optional PrerequisitesErnæring 5p DTU og Human fysiologi 5p DTU (Fagpakke: Fødevarer, Ernæring & Sundhed, 2. år blok 1+2).
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Begreber i almen sygdomslære (infektion, traume, kræft, degeneration) og basale begreber inden for sygdomme i mave-tarmkanal, lever, nyrer, lunger, hjerte, bevægeapparat og centralnervesystem.
 
Teaching and learning Methods
De enkelte dele af indholdsstoffer behandles i forelæsningsform. I løbet af kurset søges det - med udvalgte kliniske eksempler - at samle de præsenterede enkeltheder til et hele. De teoretiske øvelser skal uddybe forelæsningsstoffet og giver mulighed for en nærmere diskussion af enkeltproblemer.
 
Learning Outcome
At give den studerende et kendskab til de processer, der forårsager sygdom hos mennesker; og som regulerer absorption og elimination af lægemidler, samt deres principielle virkningsmekanismer. Kurset er en forberedelse til den senere indlæring af næringsstoffers absorption, ekskretion, virkningsmekanisme og interaktion med lægemidler. Disse begreber er essentielle for den teoretiske og praktiske undervisning i kandidatuddannelserne Human Ernæring og Klinisk Ernæring. Kurset er obligatorisk på bacheloruddannelsen i fødevarevidenskab inden for fagpakken fødevarer, ernæring og sundhed.


Viden

-Kendskab til terminologi for de hyppigste patologiske processer og forståelse for de basale sygdomsfremkaldende mekanismer.

-Kendskab til de hyppigste ernæringsrelaterede lidelser hos mennesket

-Kendskab til absorption og elimination samt forståelse for principielle virkningsmekanismer.


Færdigheder
-Anvende prinicipielle patologiske og farmakologiske virkningsmekanismer i en ernæringsmæssig sammenhæng


Kompetencer
-Håndtere det komplekse samspil mellem patologi, farmakologi og ernæring.
 
Course Literature
Tozer & Rowland, Introduction to Pharmacokinetics and Pharmacodynamics 2006
Robbins Basic Pathology. 8.udgave 2007
 
Course Coordinator
Thomas Thymann, ttn@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Clinical Nutrition, Phone: 353-32622
Alan Steen Norddal Mortensen, alanm@dsr.life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Biomedicine, Phone: 353-33165
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures50
theoretical exercises75
preparation82

207