270113 Kødpraktik

Detaljer
Ansvarligt institutInstitut for Fødevarevidenskab

English TitleInternship in the meat industry
Tidligst mulig placeringBachelor 3. år
VarighedUdenfor blokstruktur
 
Pointværdi30 (ECTS)
 
KursustypeBachelorkursus
 
EksamenSluteksamen

skriftlig prøve

Portfolio eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Virksomhedsrapporter, resume af projektrapporter på dansk/engelsk og virksomhedernes attest for gennemført forløb indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af kødpraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.

Vægtning: 100 %



bestået/ikke bestået, ingen censur
 
Rammer for UndervisningKødpraktik består af skoleophold på Slagteriskolen i Roskilde, efterfulgt af ophold på to praktiksteder. Yderligere oplysninger findes på http://www.kursusinfo.life.ku.dk/Kurser/kodpraktik.aspx
 
UndervisningssprogDansk
 
Obligatoriske forudsætningerKødpraktik kan kun vælges af bachelorstuderende på fødevarepraktik, der følger fagpakken i kvalitet og teknologi
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kursusindhold
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på Slagteriskolen.

Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 7½ uges praktik på et slagteri.
B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C

De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder, arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt. praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporter­ne offent­liggøres ikke og kan om nødvendigt under­kastes fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er aftalt.
 
Undervisningsform
De 3 uger på slagteriskolen vil veksle mellem undervisning og praktiske øvelser. De studerende skal i praktikperioden indgå i det daglige arbejde, samtidig med at de løser de konkrete opgaver som er beskrevet under Kursusindhold
 
Målbeskrivelse
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.

Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
 
Kursusansvarlig
Mette Christensen, mec@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekemi, Tlf: 353-33202
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger45
praktiske øvelser45
projektarbejde600
forberedelse100
eksamen34

824