270114 Mejeripraktik

Detaljer
Ansvarligt institutInstitut for Fødevarevidenskab

English TitleDairy internship
Tidligst mulig placeringBachelor 3. år
VarighedUdenfor blokstruktur
 
Pointværdi30 (ECTS)
 
KursustypeBachelorkursus
 
EksamenSluteksamen

skriftlig prøve

Portfolio eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Den afsluttende projektrapport fra Kold College samt praktikrapporterne indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af mejeripraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.

Vægtning: 100 %



bestået/ikke bestået, ingen censur
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenDen studerende skal indlevere en praktikrapport fra hvert af de to praktiksteder
 
Rammer for UndervisningPraktikforløbet består af ophold på Kold College i Odense og to forskellige mejeripraktiksteder. Yderligere oplysninger findes på http://www.ifv.life.ku.dk/faggrupper/mejeri/undervisning/Mejeripraktik.aspx
 
UndervisningssprogDansk
 
Obligatoriske forudsætningerMejeripraktik kan kun vælges af bachelorstuderende på fødevarepraktik, der følger fagpakken i kvalitet og teknologi. Yderligere oplysninger findes på http://www.ifv.life.ku.dk/faggrupper/mejeri/undervisning/Mejeripraktik.aspx
 
Begrænset deltagerantalIngen
 
Kursusindhold
Mejeripraktik indledes med et 6-ugers ophold på Kold college i Odense. På skoleopholdet er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. Der undervises i fremstilling af mejeriprodukter (konsummælk, smør, ost, pulver og iscreme) samt i mejerimaskiner, økonomi og processtyring.
Efter det indledende skoleophold skal man opholde sig på to praktiksteder (7 uger hvert sted). For rækkefølgen er der ingen krav, men det ene praktiksted skal være et ostemejeri, mens det andet praktiksted er mere valgfrit - ud fra et ønske om, hvorvidt man ønsker at arbejde med konsummælk, mælkepulver, smør eller konsumis. Praktikstedet kan også være i udlandet og i sådanne tilfælde bør det være 2. praktiksted.
Efter praktikperioderne er der et afsluttende 2-ugers ophold på Kold College. Her laver man et projekt, der munder ud i en rapport.
 
Undervisningsform
På skoleopholdet på Kold College, er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. På de to praktiksteder er undervisningen af praktisk karakter, dvs. at man deltager i det daglige arbejde, og lærer at dokumentere arbejdsgange, rengøringsprocedurer, kvalitetskontrol mm.
 
Målbeskrivelse
Den studerende skal opnå et praktisk kendskab til arbejdsgange og processer på forskellige mejerivirksomheder.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Benytte den opnåede viden i et afsluttende projektforløb

Færdigheder:
Udarbejde rapporter fra praktiksted
Udarbejde rapport fra projektforløb
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse konkrete opgave hos virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
 
Kursusansvarlig
Dereck Edward Winston Chatterton, dcha@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 353-33490
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger96
praktiske øvelser88
projektarbejde560
eksamen80

824