Ansvarligt institut | Institut for Fødevarevidenskab | ||||||||||||
English Title | Dairy internship | ||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 3. år | ||||||||||||
Varighed | Udenfor blokstruktur | ||||||||||||
Pointværdi | 30 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig prøve Portfolio eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: Den afsluttende projektrapport fra Kold College samt praktikrapporterne indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af mejeripraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis. Vægtning: 100 % bestået/ikke bestået, ingen censur | ||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Den studerende skal indlevere en praktikrapport fra hvert af de to praktiksteder | ||||||||||||
Rammer for Undervisning | Praktikforløbet består af ophold på Kold College i Odense og to forskellige mejeripraktiksteder. Yderligere oplysninger findes på http://www.ifv.life.ku.dk/faggrupper/mejeri/undervisning/Mejeripraktik.aspx | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Obligatoriske forudsætninger | Mejeripraktik kan kun vælges af bachelorstuderende på fødevarepraktik, der følger fagpakken i kvalitet og teknologi. Yderligere oplysninger findes på http://www.ifv.life.ku.dk/faggrupper/mejeri/undervisning/Mejeripraktik.aspx | ||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Ingen | ||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
Mejeripraktik indledes med et 6-ugers ophold på Kold college i Odense. På skoleopholdet er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. Der undervises i fremstilling af mejeriprodukter (konsummælk, smør, ost, pulver og iscreme) samt i mejerimaskiner, økonomi og processtyring. Efter det indledende skoleophold skal man opholde sig på to praktiksteder (7 uger hvert sted). For rækkefølgen er der ingen krav, men det ene praktiksted skal være et ostemejeri, mens det andet praktiksted er mere valgfrit - ud fra et ønske om, hvorvidt man ønsker at arbejde med konsummælk, mælkepulver, smør eller konsumis. Praktikstedet kan også være i udlandet og i sådanne tilfælde bør det være 2. praktiksted. Efter praktikperioderne er der et afsluttende 2-ugers ophold på Kold College. Her laver man et projekt, der munder ud i en rapport. | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
På skoleopholdet på Kold College, er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. På de to praktiksteder er undervisningen af praktisk karakter, dvs. at man deltager i det daglige arbejde, og lærer at dokumentere arbejdsgange, rengøringsprocedurer, kvalitetskontrol mm. | |||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||
Den studerende skal opnå et praktisk kendskab til arbejdsgange og processer på forskellige mejerivirksomheder. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden: Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed Benytte den opnåede viden i et afsluttende projektforløb Færdigheder: Udarbejde rapporter fra praktiksted Udarbejde rapport fra projektforløb Beregne udbytte og tab i processer Kompetencer: Løse konkrete opgave hos virksomheden Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Dereck Edward Winston Chatterton, dcha@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 353-33490 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||