270115 Internship in the brewing industry

Details
Responsible DepartmentDepartment of Food Science

Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOutside schedule
 
Credits30 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination

Portfolio Examination


All aids allowed

Description of Examination: For hvert hovedområde attesterer praktikstedet at forløbet er gennemført tilfredsstillende. Alle attester skal indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af bryygeripraktik sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.

Weight: 100 %



pass/fail, no second examiner
 
Organisation of TeachingBryggeripraktikken er på 22-24 uger, og foregår på bryggerier i Danmark eller nabolande
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Language of InstructionDanish
 
Mandatory PrerequisitesBryggeripraktik kan kun vælges af bachelorstuderende i fødevarevidenskab der følger fagpakken i kvalitet og teknologi.
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Arbejdet på et bryggeri er typisk inddelt i flg. 6 områder
-Maltning (råvarer)
-Bryghus (urtproduktion)
-Gæring (gærbehandling, primær gæring, stabilisering, filtrering)
-Emballering (flasker, dåser, fustager)
-Sodavand(mineralvand, sodavand)
-Forsyning (damp, køling, CO2 , vandbehandling, trykluft)

I praktikforløbet skal der arbejdes indenfor mindst fire områder, og der skal arbejdes indenfor hvert udvalgt område i mindst 2 uger.Hvis bryggeriet er af en mindre størrelse, er det ønskeligt at arbejde på mere end et praktiksted.

Indenfor hvert område skal den studerende efter en grundig introduktion, arbejde i produktionsområdet, og derefter kunne beskrive arbejdsgange med et flowsheet.
Dette flowsheet skal indeholde:
- Indtag (råmaterialer, urt, etc.)
- Transportbånd
- Maskineri og tanke (inspektioner, CIP-cykler mm)
- Bemanding på centrale områder/maskiner
- Antal produktlinjer
Alt udstyr skal beskrives med kapacitet, producent og alder.

Den studerende skal også beskrive kontrolprocedurer, herunder
- Råvarekontrol
- Processtyring
- QC
- Færdigvarekontrol

Den studerende skal også undersøge forbrug af energi og vandforbrug, ligesom potentielle tab i udbytte skal undersøges.
Derudover skal ded studerende løse en konkret mindre opgave udpeget af praktikstedet.
 
Teaching and learning Methods
Den studerende skal i høj grad tage ansvar for egen læring, og selv opsøge de informationer der kan give mulighed for udarbejdelse af de formelle flowsheets.
 
Learning Outcome
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på et bryggeri.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
Beskrive arbejdsgange med et flowsheet
Beskrive kontrolprocedurer

Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på bryggeriet
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
 
Course Coordinator
Axel Grøndahl Kristiansen, agk@brewingschool.dk, Department of Food Science, Phone: 332-72433
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
project work824

824