Responsible Department | Department of Food Science | ||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||
Duration | Outside schedule | ||||||
Credits | 30 (ECTS) | ||||||
Level of Course | BSc | ||||||
Examination | Final Examination written examination Portfolio Examination All aids allowed Description of Examination: For hvert hovedområde attesterer praktikstedet at forløbet er gennemført tilfredsstillende. Alle attester skal indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af bryygeripraktik sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis. Weight: 100 % pass/fail, no second examiner | ||||||
Organisation of Teaching | Bryggeripraktikken er på 22-24 uger, og foregår på bryggerier i Danmark eller nabolande | ||||||
Block Placement | Udenfor blokstruktur Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||
Mandatory Prerequisites | Bryggeripraktik kan kun vælges af bachelorstuderende i fødevarevidenskab der følger fagpakken i kvalitet og teknologi. | ||||||
Restrictions | Ingen | ||||||
Course Content | |||||||
Arbejdet på et bryggeri er typisk inddelt i flg. 6 områder -Maltning (råvarer) -Bryghus (urtproduktion) -Gæring (gærbehandling, primær gæring, stabilisering, filtrering) -Emballering (flasker, dåser, fustager) -Sodavand(mineralvand, sodavand) -Forsyning (damp, køling, CO2 , vandbehandling, trykluft) I praktikforløbet skal der arbejdes indenfor mindst fire områder, og der skal arbejdes indenfor hvert udvalgt område i mindst 2 uger.Hvis bryggeriet er af en mindre størrelse, er det ønskeligt at arbejde på mere end et praktiksted. Indenfor hvert område skal den studerende efter en grundig introduktion, arbejde i produktionsområdet, og derefter kunne beskrive arbejdsgange med et flowsheet. Dette flowsheet skal indeholde: - Indtag (råmaterialer, urt, etc.) - Transportbånd - Maskineri og tanke (inspektioner, CIP-cykler mm) - Bemanding på centrale områder/maskiner - Antal produktlinjer Alt udstyr skal beskrives med kapacitet, producent og alder. Den studerende skal også beskrive kontrolprocedurer, herunder - Råvarekontrol - Processtyring - QC - Færdigvarekontrol Den studerende skal også undersøge forbrug af energi og vandforbrug, ligesom potentielle tab i udbytte skal undersøges. Derudover skal ded studerende løse en konkret mindre opgave udpeget af praktikstedet. | |||||||
Teaching and learning Methods | |||||||
Den studerende skal i høj grad tage ansvar for egen læring, og selv opsøge de informationer der kan give mulighed for udarbejdelse af de formelle flowsheets. | |||||||
Learning Outcome | |||||||
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på et bryggeri. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden: Beskrive arbejdsgange med et flowsheet Beskrive kontrolprocedurer Færdigheder: Beregne udbytte og tab i processer Kompetencer: Løse og dokumentere en konkret opgave på bryggeriet Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund | |||||||
Course Coordinator | |||||||
Axel Grøndahl Kristiansen, agk@brewingschool.dk, Department of Food Science, Phone: 332-72433 | |||||||
Study Board | |||||||
Study Committee LSN | |||||||
Work Load | |||||||
| |||||||