LFKM10214 Quality for Primary Produce

Details
Responsible DepartmentDepartment of Agriculture and Ecology   67 %
Department of Food Science   33 %

Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOne block
 
Credits6 (ECTS)
 
Level of CoursePost experience masters programme
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


Some Aid allowed

Description of Examination: Ved eksamen fremlægges kort dele af rapporten. Der kan eksamineres i hele rapportarbejdet samt det øvrige pensum.

Weight: Mundtlig eksamen: 100%



7-point scale, internal examiner
 
Requirement for Attending ExamAflevering af projektrapport
 
Organisation of TeachingAfholdes næste gang vinter 2013-14. Kurset består dels af forelæsninger som finder sted på to samlinger og dels af udarbejdelse af en projektopgave.
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur
 
Language of InstructionDanish
 
Course Content
Vegetabilske produkter:
Modulet omhandler kvalitetsparametre for vegetative produkter herunder bl.a. indholdsstoffer som f.eks. protein, kulhydrat, fedt, smagsstoffer, vitaminer, mineraler, deres sammensætning og næringsværdi og andre faktorer er farve, renhed, udseende, form, konsistens, holdbarhed. I modulet vil produktionsfaktorer, som har betydning for produktkvalitet indgå, herunder sortsvalg, gødskning, pesticidanvendelse, skader som følge af svampe og insektangreb, mekaniske skader, høst, rensning, transport af råvarer samt opbevaringsforhold. Fordele og ulemper ved dyrkning af gensplejsede afgrøder samt risikovurdering vil også blive behandlet.

Animalske produkter:
Undervisning omhandler produktionssystemer og hvordan ernæring, fodersammensætning, opstald-ningsforhold og andre produktionsfaktorer kan påvirke råvarekvaliteten. I modulet introduceres de metoder man har til at overvåge og kontrollere kvalitetetsparametre i en husdyrproduktion, ligesom kvalitetsanalyser behandles. Modulet indeholder også bioteknologiske metoders anvendelse samt etiske problemstillinger.
 
Teaching and learning Methods
Der er 4 undervisningsdage med holdundervisning på Københavns Universitet (KU) og en dag på Danmark Tekniske Universitet (DTU). Undervisningen består af et intensivt forelæsningsprogram samt nogle få praktiske og teoretisk øvelser. Derudover skriver de studerende en projektrapport vedr. et delvist selvvalgt emne. Projektrapporten kan udarbejdes af en gruppe på 2-3 studerende eller individuelt. Emnet skal godkendes af kursuskoordinatoren, som knytter en faglig vejleder til de studerende.
 
Learning Outcome
Viden:
- beskrive hvordan forskellige kvaliteter af råvarer fremkommer og hvordan råvarernes kvalitet indvirker på forarbejdningsprocesserne og på kvaliteten af det færdige fødevareprodukt.
- opsummere råvarerhåndteringens indvirkning på kvalitet
- udvise overblik over betydningen af overvågning og kontrol af råvareproduktionen

Færdigheder:
- formidle viden skriftligt og mundtligt om problemstillinger, der vedrører fremstilling af råvarer til fødevareproduktion
- forklare sammenhænge mellem produktionsmetoder og råvarekvalitet

Kompetencer:
- bedømme produktionsprocesser for råvarer og analysere styrke og svagheder af betydning for kvaliteten.
- diskutere og vurdere betydningen af overvågning og kontrol af råvareproduktionen.
- anvende udvalgte parametre til analyse af råvarekvalitet

 
Course Literature
Litteratur, der indgår i pensum vil være tilgængelig via campusnet, eller blive udleveret, hvilket indbefatter artikler, PowerPoint-præsentationer og lign.
 
Course Coordinator
Christian Andreasen, can@life.ku.dk, Department of Agriculture and Ecology/Crop Science, Phone: 353-33453
 
Course Fee
Pris (2009): 11.250 kr
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures27
theoretical exercises2
practicals2
project work100
preparation31
supervision2
examination1

165