Responsible Department | Department of Food Science | ||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||||
Duration | Outside schedule | ||||||||||||||
Credits | 30 (ECTS) | ||||||||||||||
Level of Course | BSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Portfolio Examination All aids allowed Description of Examination: Virksomhedsrapporter, resume af projektrapporter på dansk/engelsk og virksomhedernes attest for gennemført forløb indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af kødpraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis. Weight: 100 % pass/fail, no second examiner | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Kødpraktik består af skoleophold på Slagteriskolen i Roskilde, efterfulgt af ophold på to praktiksteder. Yderligere oplysninger findes på http://www.kursusinfo.life.ku.dk/Kurser/kodpraktik.aspx | ||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||
Mandatory Prerequisites | Kødpraktik kan kun vælges af bachelorstuderende på fødevarepraktik, der følger fagpakken i kvalitet og teknologi | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på Slagteriskolen. Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder A: 7½ uges praktik på et slagteri. B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed. C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed. Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder, arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt. praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporterne offentliggøres ikke og kan om nødvendigt underkastes fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er aftalt. | |||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||
De 3 uger på slagteriskolen vil veksle mellem undervisning og praktiske øvelser. De studerende skal i praktikperioden indgå i det daglige arbejde, samtidig med at de løser de konkrete opgaver som er beskrevet under Kursusindhold | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden: Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri. Færdigheder: Beregne udbytte og tab i processer Kompetencer: Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Mette Christensen, mec@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 353-33202 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||
| |||||||||||||||