LLEA10281 Internship in the meat industry

Details
Responsible DepartmentDepartment of Food Science

Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOutside schedule
 
Credits30 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination

Portfolio Examination


All aids allowed

Description of Examination: Virksomhedsrapporter, resume af projektrapporter på dansk/engelsk og virksomhedernes attest for gennemført forløb indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af kødpraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.

Weight: 100 %



pass/fail, no second examiner
 
Organisation of TeachingKødpraktik består af skoleophold på Slagteriskolen i Roskilde, efterfulgt af ophold på to praktiksteder. Yderligere oplysninger findes på http://www.kursusinfo.life.ku.dk/Kurser/kodpraktik.aspx
 
Language of InstructionDanish
 
Mandatory PrerequisitesKødpraktik kan kun vælges af bachelorstuderende på fødevarepraktik, der følger fagpakken i kvalitet og teknologi
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på Slagteriskolen.

Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 7½ uges praktik på et slagteri.
B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C

De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder, arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt. praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporter­ne offent­liggøres ikke og kan om nødvendigt under­kastes fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er aftalt.
 
Teaching and learning Methods
De 3 uger på slagteriskolen vil veksle mellem undervisning og praktiske øvelser. De studerende skal i praktikperioden indgå i det daglige arbejde, samtidig med at de løser de konkrete opgaver som er beskrevet under Kursusindhold
 
Learning Outcome
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.

Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
 
Course Coordinator
Mette Christensen, mec@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 353-33202
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures45
practicals45
project work600
preparation100
examination34

824