Responsible Department | Institute of Food and Resource Economics | ||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Level of Course | BSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Weight: Mundtlig eksamination vægtes 100% 7-point scale, external examiner | ||||||||||||||
Requirement for Attending Exam | Aflevering og godkendelse af 3 mindre opgaver i løbet af kurset | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 3 Week Structure: B | ||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen | ||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||
De studerende præsenteres for faglige problemstillinger, som bliver anskuet i et alment perspektiv. I den sammenhæng præsenteres de for den historiske baggrund for udviklingen af deres fagområde i sammenhæng med universiteter og højere læreanstalter. De får et kendskab til, hvorledes videnskaben og de forskellige fagdiscipliner spiller en rolle for faget og dets udvikling. Endvidere får de en almen introduktion til videnskabelige tænkemåder og centrale videnskabsteoretiske begreber og problemstillinger, herunder aksiomatisk-deduktivt system, hypotese, bekræftelse og falsifikation, paradigme, model og virkelighed. En række etiske problemstillinger gennemgås ved at tematisere brugen af økonomiske metoder i forskellige sammenhænge. Endelig vil de studerende lære at se deres fags forankring i en bredere offentlig og samfundsmæssig sammenhæng. | |||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||
Gennem en forelæsningsrække vil de studerende blive præsenteret for relevante videnskabsteoretiske og etiske teorier og begreber i sammenhæng med faglige problemstillinger. Typisk vil der i forelæsningerne optræde personer forankret i de relevante naturvidenskabelige fag og/eller økonomiske discipliner, således at det almene perspektiv knyttes sammen med både et naturfagligt og et jordbrugsøkonomisk perspektiv. Som et led i at underbygge og støtte forståelsen af det gennemgåede stof ved forelæsningerne vil der blive gennemført øvelser. På denne baggrund afleveres 3 mindre opgaver i løbet af kurset | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Kurset skal introducere de studerende til at se og forstå deres fag og de tilhørende videnskabelige discipliner i et alment perspektiv. Den studerende skal på selvstændig vis kunne diskutere videnskabsteoretiske og etiske spørgsmål, som knytter sig til udvikling og anvendelse af faglig viden med relation til jordbrugsøkonomi. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden: -udvise overblik over udvalgte erkendelsesteoretiske problemstillinger med faglig relevans -udvise overblik over udvalgte etiske teorier -sammenfatte træk af fagets historie Færdigheder: -analysere vidensgrundlaget i udvalgte faglige problemstillinger -analysere værdimæssige problemstillinger i relation til deres fag Kompetencer: -præsentere værdimæssige problemstillinger for andre faggrupper og indgå i en dialog om dem | |||||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||||
Der vil blive orienteret om litteraturen på kurset. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Peter Sandøe, pes@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Populationsbiology, Phone: 353-33059 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||
| |||||||||||||||