Responsible Department | Department of Large Animal Sciences
48 % Department of Veterinary Disease Biology 48 % Department of Basic Animal and Veterinary Sciences 4 % | ||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Level of Course | BSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination Written Exam in Lecturehall All aids allowed Description of Examination: Beskrivelse af eksamen: Eksamen består af 75 multiple choice (MC) opgaver. Eksamens varighed er 3 timer. .20 MC opgaver i produktions- og sundhedsstyring med særlig vægt på kvæg, svin, fisk og fjerkræ og i mindre grad mink .15 MC opgaver i samspil mellem miljøhygiejne, husdyrproduktion og folkesundhed .20 MC opgaver i sygdomme hos svin .20 MC opgaver i sygdomme hos fisk Weight: Ved karaktergivning vægtes alle MC-opgaver lige. For at bestå eksamen skal hver af de 4 MC-kategorier beståes. Der anlægges en helhedsvurdering. 7-point scale, internal examiner Dates of Exam: 12 April 2012 | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger, teoretiske øvelser bl.a. i form af case-baserede seminarer, ekskursioner. Udbydes første gang 2011/2012 | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 3 Week Structure: A, Ugestruktur ikke endelig | ||||||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | LVEB10391 Infection Microbiology LVEB10406 Basic Statistics and Epidemiology LVEB10402 Microbiel food safety LVEB10403 Special Pathology and Poultry Diseases | ||||||||||||||
Restrictions | Ingen. Forbeholdt veterinærstuderende. | ||||||||||||||
Course Content | |||||||||||||||
Kurset indeholder fire overordnede emneområder: . Kædebetragtninger vedrørende miljø- og fødevaresikkerhedsaspekter i relation til husdyrproduktion og folkesundhed herunder risikoanalyse, kvalitetsstyring, antibiotika resistens, globalisering, stald-, foder- og vand- hygiejne samt affaldshåndtering (1,5 ECTS) . Produktions- og sundhedsstyring herunder basal besætningsanalyse, økonomi og repro-duktionsanalyse med særlig fokus på kvæg (herunder AMS og sundhedsindikatorer), fjerkræ og i mindre grad mink (2.0 ECTS) . Besætningsdyrlægekompetencer indenfor sygdomsætiologi, patogenese, diagnostik, -terapi, profylakse og hygiejniske aspekter i relation til svin (2.0 ECTS) . Besætningsdyrlægekompetencer indenfor sygdomsætiologi, -patogenese, -diagnose, -terapi, - profylakse og miljøforhold i relation til fisk (2.0 ECTS) | |||||||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||||||
Undervisningen gennemføres primært som forelæsninger og teoretiske øvelser i hold af 180 studerende. Herved møder de studerende undervisere fra de involverede fagområder, og inspireres til teoretiske studier af det brede pensum. Ekskursion anvendes til at motivere og demonstrere principper i undervisningen. Syntese og praktisk anvendelse af de opnåede kompetencer sker på kandidatdelen bl.a. i kurset 23B Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol. | |||||||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||||||
Kursets formål er at give de studerende basale forudsætninger for at varetage funktionen som besætnings- og embedsdyrlæge. Basal produktions- og sundhedsstyring dækkes for produktionsdyrsarterne kvæg, svin, fisk, fjerkræ og mink. Besætningsdyrlægekompetencer indenfor sygdomsætiologi, -patogenese, -diagnose, -terapi og -profylakse vil blive dækket indenfor svin og fisk. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden: . Beskrive de vigtigste metoder til og principper for sundhedsstyring hos kvæg, svin, fisk, fjerkræ, og mink . Beskrive relevant lovgivning og de vigtigste miljø- og fødevaresikkerhedsaspekter i relation til husdyrproduktion og folkesundhed. . Beskrive de vigtigste enzootiske og eksotiske sygdomme hos svin og fisk Færdigheder: . Anvende simple kvantitative og kvalitative metoder til analyse af besætningers produktion og sundhed vha . Tolke simple analyser af besætningsdata . Anvende basale sundhedsøkonomiske metoder . Vurdere miljøhygiejniske aspekter og risici i samspillet mellem husdyrproduktion, fødevaresikkerhed og folkesundhed. Kompetencer: . Forholde sig til de komplekse afvejninger af sundhed, velfærd og produktionsøkonomi i husdyrbesætninger . Forholde sig til dyrlægens rolle som embedsmand indenfor fødevaresikkerhed, miljøhygiejne dyrevelfærd og folkesundhed | |||||||||||||||
Course Literature | |||||||||||||||
Buchmann, K. & Pedersen, K (2009) Fish Diseases. BioFolia, Frederiksberg, Denmark D.J. Taylor (2006) Pig Diseases | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Jens Peter Nielsen, jpni@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 353-33583 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||||
Work Load | |||||||||||||||
| |||||||||||||||