Responsible Department | Department of Veterinary Disease Biology
50 % Department of Large Animal Sciences 50 % | ||||||||||
Sub Courses | 300018 Dif. Fødevaresikkerhed, modul 1 - 300018 | ||||||||||
Earliest Possible Year | MSc. 1 year | ||||||||||
Duration | One block | ||||||||||
Credits | 9 (ECTS) | ||||||||||
Level of Course | MSc | ||||||||||
Examination | Final Examination oral examination All aids allowed Description of Examination: Mundtlig eksamination i projektrapport og pensum Weight: 100% 7-point scale, internal examiner | ||||||||||
Requirement for Attending Exam | Aflevering af projektrapport baseret på besætningsbesøg og -analyser | ||||||||||
Organisation of Teaching | Projektbaseret undervisning med udgangspunkt i private produktionsbesætninger. Heldagsundervisning. | ||||||||||
Block Placement | Blok 3 Week Structure: Udenfor ugestruktur | ||||||||||
Language of Instruction | Danish | ||||||||||
Restrictions | 30. Forbeholdt veterinærstuderende. | ||||||||||
Course Content | |||||||||||
Med udgangspunkt i konkrete produktionsenheder vil de studerende i forbindelse med dette arbejde få praktisk og teoretisk viden om følgende emner: . Sundheds- og velfærdsbegreber i husdyrproduktionen, herunder strategier for anvendelse af medicin . Risikohåndtering . Resistensudvikling i forbindelse med terapi i store besætninger . Inventar, teknisk udstyr og dets anvendelse . Staldklimaet . Dyrevelfærd . Foderrationer og fodring/udfodringssystemer . Foderfabrikken, transport og hjemmeblandingsanlæg . Produktionssystemer . Hygiejne i produktionen | |||||||||||
Teaching and learning Methods | |||||||||||
Forelæsning, præsentationer, besøg på virksomheder samt gruppearbejde Grundideen i kursus er, at de studerende sammen med underviserne opbygger fælles referencerammer ved at arbejde med konkrete produktionsenheder efter følgende grundmodel: . Indledningsvis besøg i erhvervsmæssigt drevne produktionsenheder med hver af arterne fisk, fjerkræ, (malke)kvæg og svin efter en kort introduktion. . Der udarbejdes øvelsesrapporter (Skabeloner for fødevaresikkerhedsmæssig vurdering af produktionsenheder og rådgivning af beslutningstagere) af alle kursister i fællesskab. . Mindre grupper af studerende skal have ansvar for at gå i dybden med et delemne i rapporterne. Hver gruppe tildeles en vejleder. . Hver gruppe fremlægger sit emne ved seminarer. . Der afholdes et eller flere seminarer til beskrivelse af problematikken ved væsentlige fødevaresikkerhedsmæssige problemer ved de forskellige dyrearter. . Der afholdes et eller flere seminarer til beskrivelse af helheden indenfor hver dyreart. . Sidst i kursus lægges der vægt på at uddrage principper, der går på tværs af dyrearter. | |||||||||||
Learning Outcome | |||||||||||
Når kurset er afsluttet forventes den studerende at kunne: Viden: - Beskrive funktionen som besætningsdyrlæge jf. gældende bekendtgørelser om sundhedsrådgivning. - Beskrive redskaber og metoder til problemidentifikation og problemløsning i relation til fødevaresikkerhed- og folkesundhedsmæssige forhold i primærproduktionen. - Udvise en forståelse for betydningen af primærproduktionen i den kædemæssige betragtning af fødevaresikkerhed og folkesundhed. Færdigheder: - Anvende principper og metoder til vurdering af produktionsenheder såsom en besætning. Kompetencer - Bedømme resultaterne af sundheds- og produktionsorienterede analyser af produktionsenheder i konkret helhedsorienteret rådgivning af beslutningstagere vedrørende fødevaresikkerhed og folkesundhed under hensyntagen til begrænsninger givet af lovgivning og etik. - Vurdere husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger. | |||||||||||
Course Literature | |||||||||||
Modern Food Microbiology, 7th edition (2005) James M. Jay | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Hanne Ingmer, hi@life.ku.dk, Department of Veterinary Disease Biology/Section for Microbiology, Phone: 353-32773 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee V | |||||||||||
Work Load | |||||||||||
| |||||||||||