LFKD10235 Drift af veje og grønne områder

Detaljer
Ansvarligt institutSkov & Landskab

English TitleRoad and Park Maintenance - Upkeep and Care
Tidligst mulig placeringMaster udd. (efteruddannelse)
VarighedUdenfor blokstruktur
 
Pointværdi12 (ECTS)
 
KursustypeDIPLOM kurser (efteruddannelse)
 
EksamenSluteksamen

mundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: Eksamensgrundlaget er et projektmateriale, som udarbejdes i grupper med 3-5 deltagere. Eksamensdagen indledes med grupperepræsentationer af projektrapporter. Denne del er åben for alle og tæller ikke med i bedømmelsen. Efterfølgende eksamineres én studerende ad gangen i forhold til sin andel i et gruppeprojekt og i forhold til pensum. Kun studerende som er blevet eksamineret kan overvære en eksamination.

7-trinsskala, ekstern censur
 
Rammer for UndervisningKurset starter næste gang i foråret 2012. Internat. 3 x 3 dage.
 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætningerMinimum en kortere videregående uddannelse. Plus minimum 2 års erhverserfaring med den afgangsgiveden uddannelse.
 
Begrænset deltagerantal20
 
Kursusindhold
Kurset vil give en øget indsigt og forståelse for betydningen af effektivisering og optimering af drift af veje og grønne områder. Baseret på både foredrag og litteratur samt ekskursioner præsenterer kurset perspektiv på: 1. Rammer for drift. 2. Forklarende teorier og modeller udbuds- entreprise- afregnings- udførelses - aftale og samarbejdsformer. 3. Ressourcestyring og styring af samarbejde og sikkerhed.
 
Undervisningsform
Kurset bygger på en række forelæsninger, ekskursioner, obligatoriske opgaver og et projektarbejde som udføres i grupper på 3-5 personer. Projektarbejdet skal udmunde i en rapport som forsvares ved en eksamen. Gennemgående kursuslærere er skov- og landskabsingeniør Søren Gludsted (Vejdirektoratet) og akademiingeniør Mogens Høgsted (Vive Consult). Vejleder (beregnes med max. 10 deltagere per vejleder) er skov- og landsabsingeniør Søren Gludted og akademiingeniør Mogens Høgsted. Et antal eksterne eksperter fra vej- og parkektoren deltager med gæsteforedrag.
 
Målbeskrivelse
Kursets hovedmålsætning er at give teoretisk og praktisk viden om drift af veje og grønne områder. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne: Viden Den studerende har et udbygget vidensfelt om drift af veje og grønne områder og kan herom præstere et forståelses- og refleksionsniveau samt udvikle samarbejdskompetencer. Færdigheder: Den studerende kan efter fuldført forløb anvende flere af kursets teorier, metoder og redskaber samt anvende generelle færdigheder, der knytter sig til beskæftigelse som entreprisekontrahering - og styring, tilsynsførende, rådgiver og/eller leder af drift af veje og grønne områder. Den studerende kan eksempelvis udtrykke sine færdigheder ved at analysere, argumentere, relatere, sammenligne, forklare, vurdere og stille diagnose. Endvidere ved at planlægge og gennemføre udbud og kontrahering af entrepriser. Udvikling af tillidsbaserede samarbejdsformer (som partnering) er et centralt aspekt ved en effektiv drift med fokus på løbende forbedringer og procesoptimeringer samt et motiverende arbejdsmiljø Kompetencer Den studerende kan: - Bidrage aktivt til et projektarbejde i et gruppeprojektarbejde. - Tillempe kursets teorier, metoder og andet indhold i praktik (fra viden til handling). Den studerendes kompetence består i personlig og selvstændig anvendelse af sin viden og færdigheder fra modulet, og skal ses i forhold til handlingsrummet: Samarbejde og ansvar samt læring. Den studerende kan f.eks. udtrykke sine kompetencer ved at teoretisere, generalisere, samarbejde (fagligt-tværfagligt), kritisere, anvise styring, igangsætte, perspektivere, tage ansvar, forudsige, bedømme, evaluere og udvikle.
 
Kursusansvarlig
Karsten Eli Kring, kk@life.ku.dk, Skov & Landskab/Afd. For Parker Og Urbane Landskaber, Tlf: 353-31778
 
Deltagerbetaling
18.100 kr.
 
Studienævn
Studienævn MSN (Master, diplom)