LFKD10411 Strategic Dialogue

Details
Responsible DepartmentForest & Landscape

Earliest Possible YearPost experience Master´s Programme
DurationOutside schedule
 
Credits10 (ECTS)
 
Level of CourseDIPLOM courses (continuing education)
 
Examinationwritten examination and oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Mundtligt forsvar En kursist har en sidekvote på 12 sider. Ved en gruppeprojekt med to deltagere er kvoten 22 sider. Ved tre deltagere 32 sider. Ect. Ved et gruppeprojekt skal være anført hvem der har skrevet hvad. Ved den mundtlige del er der afsat 30 min pr kursist, heraf 5 min til en præsentation, 15 til forståelses spørgsmål/ diskussion, 5 min til votering og 5 min til respons. Ved en gruppeeksamen er der afsat 20 minutter pr. studerende og 10 minutter til votering pr gruppe.

Weight: Ved bedømmelsen anvendes vejledende følgende vægtning: 1. Rapporten 80 % 2. Den mundtlige del 20%



7-point scale, external examiner

Dates of Exam:
22 May 2013
 
Requirement for Attending ExamKursisten har indleveret en eksamensrapport senest 14 dage for eksamen
 
Organisation of TeachingForår Forelæsningerne er fordelt på fire undervisningsblokke: 31. jan - 1. feb 27. feb - 28. feb 21. mar - 22. mar. 10. april - 11. april
 
Block PlacementUdenfor blokstruktur
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Uden for blokstruktur. I alt 8 undervisningsdage og projektarbejde fordelt over januar-maj
 
Language of InstructionDanish
 
Optional PrerequisitesKursisten har minimum en kortere videregående uddannelse
 
Mandatory PrerequisitesKursisten har minimum 2 års erhvervserfaring med den adgangsgivende uddannelse
 
Restrictions25
 
Course Content
1. Ledelse
1.1 Organisation & ledelse
1.2 Ledelse af kvalitet, tid & ressourcer
1.3 Person- & virksomhedsprofiler
1.4 Mellemlederen & Teambuilding
1.5 Selvstyrende grupper
1.6 Virtuel ledelse
2. Kommunikation
2.1 Virksomhedskommunikation

2.2 Netværk & interessenter
2.3 Budget- og regnskabskommuniskation
2.4 Borger-/Brugerdialog
2.5 Konflikt forebyggelse
2.6 Konfliktløsning

 
Teaching and learning Methods
Lektioner + projektarbejde med projektvejledning
 
Learning Outcome
Med udgangspunkt i praktikeres hverdag med ledelse og kommunikation drejer modulet sig om at udbygge kursistens kompetencer med den mest relevante og helhedsorienterede viden og læring om dialog og samspil mellem aktører ved parkvirksomhed med henblik på, at kursisten i højere grad kan praktisere kritisk analyse af nære problemstillinger til anvisning af begrundede og reflekterede løsningsforslag for ledelse og kommunikation ved anlæg og drift af grønne områder.

Formålet er at anspore kursisten til gennem analyse og målbeskrivelse af problemstillinger i især egen virksomhed at anvise og indkøre afstemte metoder/værktøjer til effektivisering og læring af samspil mellem enheder i egen virksomhed, samarbejdsparterne/virksomheder og interessenter ved anlæg og drift af grønne områder.

Målet er, at modulet gør kursisten i stand til væsentligt bedre i din hverdag ud fra strategiske mål at håndtere ledelse og kommunikation på taktisk og operativt niveau, dels internt i egen organisation, og dels i samspil mellem egen og andre virksomheder (f.eks. mellem offentlig og privat virksomhed).

Når kurset er gennemført forventes kursisten at kunne:
Viden. Kursisten har et udbygget vidensfelt om ledelse og kommunikation og kan herom præstere et forståelses- og refleksionsniveau.
. Vidensfeltet består af teori, metoder og praksis inden for strategisk dialog om grønne områder.
. Forståelses- og refleksionsniveauet er kursistens evne til at beskrive/sammenfatte og forstå/reflektere over teorier, metoder og praksis inden for ledelse og kommunikations mellem interessenter.

Færdigheder. Kursisten kan anvende flere af kursusmodulets metoder og redskaber samt kan anvende generelle færdigheder, der knytte sig til beskæftigelse som rådgiver og/eller leder af parkvirksomhed. Kursisten kan eksempelvis udtrykke dine færdigheder ved at analysere, argumentere, relatere, sammenligne, forklare, vurdere og stille diagnose.
. Vurdering og beslutning er en central færdighed i strategisk dialog. Kursisten kan vurdere, beslutte og udvælge metoder og teorier i forhold til praksisnære og kontraktlige og kommunikationsmæssige problemstillinger inden for anlæg og drift af grønne områder.
. Formidlingen af færdigheder kan kursisten håndtere mht. faglige problemstillinger og løsningsmodeller omkring strategisk dialog. Færdighederne kan kursisten formidle både skriftligt og mundtligt til en anlægs- eller driftsopgaves især faglige interessenter.

Kompetencer. Kursistens personlige og selvstændige anvendelse af sin viden og færdigheder fra kursusmodulet skal ses i forhold til handlingsrummet, samarbejde og ansvar samt læring. Kursisten kan f.eks. udtrykke dine kompetencer ved at teoretisere, generalisere, samarbejde (fagligt-tværfagligt), kritisere, anvise styring, igangsætte, perspektivere, tage ansvar, forudsige, bedømme, evaluere og udvikle.
. Handlingsrummet angår vidden/bredden i de arbejdsmæssige sammenhænge som typisk konsulent og bygherrerepræsentant og/eller som ledende medarbejder i en entreprenørvirksomhed, hvor færdighederne skal kunne bringes i aktion/udfoldelse i mere eller mindre uforudsigelige og komplekse sammenhænge.
. Samarbejde og ansvar angår kursistens evne til at indgå i forskellige og tværfaglige dialoger på forskellige niveauer og med forskellige grader af ansvar for anlægs- og driftsopgaver.
. Læring angår kursistens evne til at tilegne sig ny viden og færdigheder inden for og/eller i relation til anlæg og drift af grønne områder i mere eller mindre strukturerede og velkendte sammenhænge med mere eller mindre selvstændighed. Kursisten skal kunne identificere egne læringsbehov og strukturere egen læring i forskellige læringsmiljøer.
 
Course Literature
Et studieprogram (kompendium) med litteraturhenvisninger = pensum på ca. 850 sider.
 
Course Coordinator
Karsten Eli Kring, kk@life.ku.dk, Forest & Landscape Denmark/Unit of Landscape, Phone: 353-31778
 
Course Fee
14.800 Kr.
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Work Load
lectures40
preparation50
project work170
supervision15

275