Ansvarligt institut | Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab | ||||||||||||||||
English Title | Animal Husbandry in Practice | ||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Bachelor 1. år | ||||||||||||||||
Varighed | Udenfor blokstruktur | ||||||||||||||||
Pointværdi | 5 (ECTS) | ||||||||||||||||
Kursustype | Bachelorkursus | ||||||||||||||||
Eksamen | mundtlig eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||||
Forudsætninger for indstilling til eksamen | Aflevering af projektrapport er forudsætning for at gå til eksamen | ||||||||||||||||
Rammer for Undervisning | Undervisningsforløbet afvikles på Erhvervsakademi Århus-Vejlby. Undervisningen suppleres med praktikophold hos kvægbrugere, svineproducenter, hestehold mv og ekskursioner til dyreparker, foderstoffirmaer, forsøgsanlæg o.lign. | ||||||||||||||||
Blokplacering | Sommerkurser Ugestruktur: Udenfor ugestruktur, August (3 uger) | ||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 24 | ||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||
På kurset vil de studerende i forlængelse af en fælles introduktion komme til at beskæftige sig med praktiske aspekter omkring hold af dyr og drift af forskellige typer driftsenheder. Dette vil f.eks. være ved at følge dagligdagen i en kvæg- og svinestald, et større hestehold eller anden form for professionelt husdyrhold, og dermed få indblik i daglige rutiner og problemstillinger. De studerende vil yderligere få kendskab til staldsystemer/indhusningsformer, styringsredskaber og fodertyper. Det praktisk forløb introduceres på skolelandbruget, der har en række produktionsdyr, mindre husdyr samt eksotiske dyr. Desuden vil de studerende komme til at stifte bekendtskab med relevante tilknyttede industrier/leverandører/aftager virksomheder. Under kurset vil der i grupper skulle udarbejdes et mindre selvvalgt projekt, som er en forudsætning for at kunne gå op til den mundtlige eksamen. Kurset afvikles som eksternat kursus på Erhvervsakademi Århus-Vejlby (EAAA-V). | |||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||
Teoretisk og praktisk introduktion på EAAA-V's skolelandbrug til arbejdsrutiner og håndtering af forskellige dyregrupper - bl.a. produktionsdyr, familiedyr og eksotiske dyr. Praktikophold på ejendomme eller virksomheder, der beskæftiger sig med de pågældende dyr. Ekskursioner og introduktion til tilknyttede brancher/organisationer/virksomheder, f.eks. slagteri, mejeri, foderstof, dyreparker, pet food industri og Videncenter for Landbrug. Projektarbejde og rapportskrivning. | |||||||||||||||||
Målbeskrivelse | |||||||||||||||||
Formålet med kurset er at opnå erfaring med praktisk håndtering af forskellige dyregupper og kenskab til arbejdsrutiner, problemstillinger og fremtidige jobmuligheder rettet mod professionelle dyrehold. Desuden erhvervsindsigt i forskellige typer af tilknyttede industrier og aftager virksomheder. De studerende får et praktisk kendskab til arbejdsrutiner og anvendelsen af forskellige styringsredskaber og opgørelsesmetoder. Dette skulle gerne være med til, at give den studerende en større forståelse af hvordan den teoretiske viden som fås på uddannelsen i husdyrvidenskab kan omsættes og fungerer praktisk ude i erhvervet. Yderligere er kurset en mulighed for at skabe overblik over konkrete jobmuligheder ved færdiggørelse af uddannelsen. | |||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
Mette Olaf Nielsen, mette.olaf.nielsen@sund.ku.dk, Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab/Husdyrernæring, Tlf: 353-33065 Lars Villemoes Andersen, lv@eaaa.dk, Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab/Husdyrernæring, Tlf: | |||||||||||||||||
Deltagerbetaling | |||||||||||||||||
Transport til og fra EAAA-V, fuld kost og logi i de 3 uger kurset varer (1500 kr). Indlogering vil ske i delt dobbeltværelse. Mod tillæg på 300 kr kan der i begrænset omfang ansøges om enkelt værelse, | |||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||