LHUB10157 Dyrehold i Praksis Sommer 2012

Detaljer
Ansvarligt institutInstitut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab

English TitleAnimal Husbandry in Practice
Tidligst mulig placeringBachelor 1. år
VarighedUdenfor blokstruktur
 
Pointværdi5 (ECTS)
 
KursustypeBachelorkursus
 
Eksamenmundtlig eksamen


Alle hjælpemidler tilladt

Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur
 
Forudsætninger for indstilling til eksamenAflevering af projektrapport er forudsætning for at gå til eksamen
 
Rammer for UndervisningUndervisningsforløbet afvikles på Erhvervsakademi Århus-Vejlby. Undervisningen suppleres med praktikophold hos kvægbrugere, svineproducenter, hestehold mv og ekskursioner til dyreparker, foderstoffirmaer, forsøgsanlæg o.lign.
 
BlokplaceringSommerkurser
Ugestruktur: Udenfor ugestruktur, August (3 uger)
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantal24
 
Kursusindhold
På kurset vil de studerende i forlængelse af en fælles introduktion komme til at beskæftige sig med praktiske aspekter omkring hold af dyr og drift af forskellige typer driftsenheder. Dette vil f.eks. være ved at følge dagligdagen i en kvæg- og svinestald, et større hestehold eller anden form for professionelt husdyrhold, og dermed få indblik i daglige rutiner og problemstillinger. De studerende vil yderligere få kendskab til staldsystemer/indhusningsformer, styringsredskaber og fodertyper. Det praktisk forløb introduceres på skolelandbruget, der har en række produktionsdyr, mindre husdyr samt eksotiske dyr.
Desuden vil de studerende komme til at stifte bekendtskab med relevante tilknyttede industrier/leverandører/aftager virksomheder. Under kurset vil der i grupper skulle udarbejdes et mindre selvvalgt projekt, som er en forudsætning for at kunne gå op til den mundtlige eksamen.
Kurset afvikles som eksternat kursus på Erhvervsakademi Århus-Vejlby (EAAA-V).
 
Undervisningsform
Teoretisk og praktisk introduktion på EAAA-V's skolelandbrug til arbejdsrutiner og håndtering af forskellige dyregrupper - bl.a. produktionsdyr, familiedyr og eksotiske dyr. Praktikophold på ejendomme eller virksomheder, der beskæftiger sig med de pågældende dyr. Ekskursioner og introduktion til tilknyttede brancher/organisationer/virksomheder, f.eks. slagteri, mejeri, foderstof, dyreparker, pet food industri og Videncenter for Landbrug. Projektarbejde og rapportskrivning.
 
Målbeskrivelse
Formålet med kurset er at opnå erfaring med praktisk håndtering af forskellige dyregupper og kenskab til arbejdsrutiner, problemstillinger og fremtidige jobmuligheder rettet mod professionelle dyrehold.
Desuden erhvervsindsigt i forskellige typer af tilknyttede industrier og aftager virksomheder.
De studerende får et praktisk kendskab til arbejdsrutiner og anvendelsen af forskellige styringsredskaber og opgørelsesmetoder. Dette skulle gerne være med til, at give den studerende en større forståelse af hvordan den teoretiske viden som fås på uddannelsen i husdyrvidenskab kan omsættes og fungerer praktisk ude i erhvervet. Yderligere er kurset en mulighed for at skabe overblik over konkrete jobmuligheder ved færdiggørelse af uddannelsen.
 
Kursusansvarlig
Mette Olaf Nielsen, mette.olaf.nielsen@sund.ku.dk, Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab/Husdyrernæring, Tlf: 353-33065
Lars Villemoes Andersen, lv@eaaa.dk, Institut for Basal Husdyr- og Veterinærvidenskab/Husdyrernæring, Tlf:
 
Deltagerbetaling
Transport til og fra EAAA-V, fuld kost og logi i de 3 uger kurset varer (1500 kr). Indlogering vil ske i delt dobbeltværelse. Mod tillæg på 300 kr kan der i begrænset omfang ansøges om enkelt værelse,
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger22
praktiske øvelser28
ekskursioner28
projektarbejde24
vejledning0
forberedelse0

102