LLEA10282 Dairy internship

Details
Responsible DepartmentDepartment of Food Science

Earliest Possible YearBSc. 3 year
DurationOutside schedule
 
Credits30 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination

Portfolio Examination


All aids allowed

Description of Examination: Den afsluttende projektrapport fra Kold College samt praktikrapporterne indsendes til LIFE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af mejeripraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.

Weight: 100 %



pass/fail, no second examiner
 
Requirement for Attending ExamDen studerende skal indlevere en praktikrapport fra hvert af de to praktiksteder
 
Organisation of TeachingPraktikforløbet består af ophold på Kold College i Odense og to forskellige mejeripraktiksteder. Yderligere oplysninger findes på http://www.ifv.life.ku.dk/faggrupper/mejeri/undervisning/Mejeripraktik.aspx
 
Language of InstructionDanish
 
Mandatory PrerequisitesMejeripraktik kan kun vælges af bachelorstuderende på fødevarepraktik, der følger fagpakken i kvalitet og teknologi. Yderligere oplysninger findes på http://www.ifv.life.ku.dk/faggrupper/mejeri/undervisning/Mejeripraktik.aspx
 
RestrictionsIngen
 
Course Content
Mejeripraktik indledes med et 6-ugers ophold på Kold college i Odense. På skoleopholdet er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. Der undervises i fremstilling af mejeriprodukter (konsummælk, smør, ost, pulver og iscreme) samt i mejerimaskiner, økonomi og processtyring.
Efter det indledende skoleophold skal man opholde sig på to praktiksteder (7 uger hvert sted). For rækkefølgen er der ingen krav, men det ene praktiksted skal være et ostemejeri, mens det andet praktiksted er mere valgfrit - ud fra et ønske om, hvorvidt man ønsker at arbejde med konsummælk, mælkepulver, smør eller konsumis. Praktikstedet kan også være i udlandet og i sådanne tilfælde bør det være 2. praktiksted.
Efter praktikperioderne er der et afsluttende 2-ugers ophold på Kold College. Her laver man et projekt, der munder ud i en rapport.
 
Teaching and learning Methods
På skoleopholdet på Kold College, er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. På de to praktiksteder er undervisningen af praktisk karakter, dvs. at man deltager i det daglige arbejde, og lærer at dokumentere arbejdsgange, rengøringsprocedurer, kvalitetskontrol mm.
 
Learning Outcome
Den studerende skal opnå et praktisk kendskab til arbejdsgange og processer på forskellige mejerivirksomheder.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Benytte den opnåede viden i et afsluttende projektforløb

Færdigheder:
Udarbejde rapporter fra praktiksted
Udarbejde rapport fra projektforløb
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse konkrete opgave hos virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
 
Course Coordinator
Dereck Edward Winston Chatterton, dcha@life.ku.dk, Department of Food Science/Dairy Technology, Phone: 353-33490
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Work Load
lectures96
practicals88
project work560
examination80

824