LNAB10058 Urban Planning - Projects

Details
Responsible DepartmentForest & Landscape

Earliest Possible YearBSc. 2 year
DurationOne block
 
Credits7.5 (ECTS)
 
Level of CourseBSc
 
ExaminationFinal Examination

oral examination


All aids allowed

Description of Examination: Kursusopgaver medbringes. Eksamen tager udgangspunkt i de indleverede kursusopgaver og det gennemgåede stof fra forelæsninger og ekskursioner

7-point scale, external examiner
 
Requirement for Attending ExamBesvarelse og aflevering af samtlige stillede opgaver.
 
Organisation of TeachingForelæsninger, øvelser, ekskursioner og projektarbejde vekslende over tid
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: A
 
Language of InstructionDanish
 
Optional PrerequisitesKurserne Plan og Design, Naturgrundlag 1+2, Videnskabsteori og Miljø- og Planlovgivning. Kurset gennemføres i sanmarbejde med kurset Byplan-strategi (LNAB10085)
 
RestrictionsPå grund af den intensive tegnebordsvejledning begrænses deltagerantallet til max 36. Kurset er obligatorisk for studerende med fagpakke Byplan.
 
Course Content
Dette kursus tilrettelægges i samarbejde med kurset Byplan-strategi (310057). Begge kurser handler om kommuneplanlægning, fra den overordnede kommuneplan og kommunale udviklingsstrategier til projekter, bebyggelses- og lokalplaner. De to kurser gennemføres i samarbejde med en dansk provinskommune med det formål at kombinere undervisning i teori og metode med studier i felten og udvikling af egne færdigheder i praksis. Under kurset skal de studerende analysere kommunale planproblemer på forskellige niveauer, bibringes en forståelse for de rammer, planlægningen virker under, og selv arbejde med løsning af planlægningsopgaver. Landskabsarkitektoniske kompetencer udvikles i arbejdet med byplanopgaver gennem et fokus på rumlig helhedsopfattelse og rumlige helhedsløsninger. Kurserne handler således om: hvorfor, hvordan og under hvilke vilkår, man planlægger - fra det strategiske niveau til formgivning af bebyggelser.

Hovedvægten i kurset Byplan-projekt lægges på den basale byforståelse gennem indføring i byens funktionelle og formmæssige typologier. Der fokuseres på fysiske planer på flere skalatrin, og der lægges specielt vægt på de elementer i planlægningen, som styrkes gennem landskabsarkitekturen som redskab.

Sideløbende gennemføres 1-2 mindre afsluttede øvelser og et lidt større projekt. Disse arbejder lægger vægt på samspillet mellem det plananalytiske og formgivningen.
 
Teaching and learning Methods
Undervisningen foregår som forelæsninger, øvelser på tegnesal, ekskursioner, diskussioner og tegnebordsvejledning. Øvelser m.v. udføres på tegnesalen og tilknyttede it-faciliteter. Projektarbejdet knyttes til en eller flere geografiske lokaliteter. Forelæsninger og øvelser følges ikke nødvendigvis ad. Forelæsningerne kan både fremstå som oplæg til øvelser og desuden være en bredere orientering i faget, dvs. af mere almendannende karakter. Hovedparten af projektarbejdet gennemføres som gruppearbejde, idet der lægges vægt på diskussion og ideudvikling i grupperne. Vejledningen foregår som katalysator for denne proces. Det forventes, at den studerende fører logbog under hele kurset.
 
Learning Outcome
Kurset er tilrettelagt således, at det retter sig mod praksis i såvel den offentlige som i den private sektor.

Kurset bygger videre på kurset Plan og Design og gennemføres i samarbejde med kurset Byplan - strategi (310057).

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
- redegøre for det danske planlægningssystems opbygning, principper og vigtigste virkemidler
- redegøre en generel byforståelse og for urbaniseringsprocessen
- redegøre for hovedtrækkene i den danske plantradition

Færdigheder:
- at foretage relevante analyser af et steds egenart
- udvikle rumlige løsningsforslag til et større byområde
- forstå betydningen af begrebet målestok
- præsentere og formidle et forslag på en grafisk tilfredsstillende måde

Kompetencer:
- beskrive en planlægningssituation, udpege dens centrale problemstillinger og fremkomme med løsningsforslag baseret på landskabsarkitektens faglighed.
 
Course Literature
Gårdmand, Arne (1993): Dansk Byplanlægning 1938-92
Kommunalt planmateriale
Diverse vejledninger fra ministerier
Udvalgte artikler og uddrag fra bøger, som bekendtgøres under kurset
 
Course Coordinator
Dennis Lund, dl@mgarkitekter.dk, Forest & Landscape Denmark/Unit of Landscape, Phone: Ukendt
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Work Load
lectures24
preparation88
Excursions36
project work58

206